Az ünnep szent, így az ünneprontó szentségtörők

2023. október 27. 08:51

Mikor a felszólalók részéről elfogadottá válik a dehumazinálás, akkor átlépnek minden olyan határt, amiben a rendszerváltoztatás óta konszenzus élt.

2023. október 27. 08:51
A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének tagjai a Karmelita kolostor előtt tiltakoztak az ellen, hogy Oroszország fasisztának minősítette az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hőseit - olvasható a párt lapunkhoz is eljuttatott közleményében.
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Amit október 23-án Karácsony Gergely főszónoklatával a baloldal egy része »forradalmi tüntetés« címszó alatt bemutatott, az minden volt, csak méltó megemlékezés nem. Ahogy a Gyurcsány Ferenc szűk körben előadott fenyegető hangnemű beszéde is túl van a jó ízlés határán. Nem is beszélve arról, hogy a 2006-os rendőrterror miatt a bukott miniszterelnöknek bölcsebb és tisztességesebb lenne ilyenkor hallgatnia. (De miként is lehetne tisztességes az, aki máig nem kért bocsánatot az áldozatoktól?).

Mikor október 23-án az úgynevezett civil tüntetők megtapsolják a káromkodást és verbálisan fenyegetőznek a színpadon, akkor ünneprontásról, valójában szentségtörésről beszélünk. Mikor a felszólalók részéről elfogadottá válik a dehumazinálás és a politikai ellenfelek emberi méltóságának megsértése, akkor átlépnek minden olyan határt, amiben a rendszerváltoztatás óta konszenzus élt.

Karácsony Gergely pedig részvételével legitimálja a szélsőséges szentségtörést.

Mindezek után csupán az maradt a kérdés, hogy mire képes még az a politikus, akinek a nemzeti ünnep sem szent? Meddig hajlandó elmenni az a vezető, aki kész elrontani mások méltóságteljes megemlékezését? Mit várhatunk attól, aki viselkedésével meggyalázza hőseinket?„

***

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. október 27. 14:03
Ünnepelni Krétán kell, ahogy a koca tette.
RasPutin
2023. október 27. 08:57
politikai ellenfelek emberi méltóságának megsértése, Hát az pont ugye a fideszre jellemző ugyebár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!