Kétszázmillió forintos bírságot kapott a Ryanair

2023. október 13. 17:48

A légitársaság – többek között – tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg.

2023. október 13. 17:48

A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését, így a fogyasztóvédelmi jogsértés miatt kiszabott 200 millió forintos bírságot a légitársaságnak meg kell fizetnie – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A hivatal által 2020 áprilisában indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megállapította, hogy 

a Ryanair DAC légitársaság a 2020. február 18-i Budapest-Gran Canaria járat késése kapcsán az ellátási és tájékoztatási kötelezettségét elmulasztotta, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg.

A kormányhivatal feladata az, hogy mint fogyasztóvédelmi hatóság megvédje az utasokat, akikkel szemben tisztességtelen módon járt el a légitársaság – olvasható a közleményben. 

Nyitókép: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. október 14. 11:11
Az utasok fogják kifizetni ezt is, mint az extra adót. Szóval jól megvédtétek őket!
Janika50
2023. október 14. 05:39
Remélem, kamatos kamattal, ahogy haladóék számolnak nyugaton. Röhely, hogy erre 3 évet kellett várni. A demokráciának nevezett förmedvény teljessen kiüresedett. Azok jóvoltából, akik mindig erre a fogalomra hivatkozva lehetetlenittik el a másikat.
konfucius
2023. október 14. 00:17
Ha napidíj, akkor támogatom!
Beszélgető
2023. október 13. 21:36
Általában nincs jó vége, ha egy üzletember leereszkedik a politikusok szintjére és idiótázni kezd. A politikus előbb utóbb bosszút áll…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!