Magyarország rövidesen megkaphatja a húszmilliárd eurós uniós forrást

2023. október 30. 09:58

Az uniós döntéshozók abban is bíznak, hogy a magyar kormány megszavazza az uniós költségvetés módosítását, többek között az ukránok pénzügyi megsegítését, amennyiben hozzájut a visszatartott EU-s támogatásokra.

2023. október 30. 09:58

Egyre több hír jelenik meg arról – erről balliberális politikusok is gyakran beszélnek –, hogy az Európai Bizottság kénytelen megváltoztatni az eddig elutasító álláspontját és Magyarország mégis megkapja a neki járó forrásokat – számol be a Magyar Nemzet. Hazánk ugyanis folyamatosan teljesíti az újabb és újabb „jogállamisági" követeléseket. Az uniós döntéshozók abban is bíznak, hogy a magyar kormány megszavazza az uniós költségvetés módosítását, többek között az ukránok pénzügyi megsegítését, amennyiben hozzájut a visszatartott EU-s támogatásokra.

Nemrég Ujhelyi István is úgy nyilatkozott: 13 milliárd eurónyi összeg szabadulhat fel Magyarország számára. 

Az EP-képviselő azt állítja, az Európai Bizottság a következő hetekben jóváhagyja az igazságügyi reformot. Ujhelyi szerint közel van a jogállamisági mechanizmus megszüntetése, amely újabb hatmilliárd eurót oldhat fel. Az tehát csak a szokásos politikai játszma része, hogy az Európai Parlament négy frakciója nemrég kijelentette: elégtelennek tartják az igazságügyi reformot. Johannes Hahn költségvetési biztos egyik levelében a bizottság folytatja az értékelést, és amíg az előírt feltételek nem teljesülnek, addig nem folyósítják a forrásokat. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ujhelyi István

Index

Idézőjel

Fordulat az uniós források ügyében!

Johannes Hahnnak november 7-én be kell számolnia a tárgyalásokról, amely a kormány és a bizottság között folyik. Ettől akár pozitív változás is várható.

Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektmenedzsere azt mondta: nyílt titok, hogy a színfalak mögött zajlik egy alkufolyamat, és lényegében akármilyen nyilatkozatok hangzanak is el jelenleg, a deal része lehet, hogy Orbán Viktor is támogatja az uniós költségvetés módosítását, és akkor megérkezhetnek Budapestre az EU-s helyreállítási források. Ezt már a Financial Times is előre jelezte egy cikkében.

Nyitókép: Martin Divisek

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2023. november 14. 08:48
Semmit nem engedni nekik, amíg az összes pénz nincs a számlán! AZ ÖSSZES! Aztán megnézni,mibe kerülne a támogatás!
alexandrosz-2
2023. október 30. 18:41
Pénz nem lesz. A megzsarolt vétótlan köpcös geci eddig is megszavazott bármit: 7 éves költségvetést Covid hitelt Szankciót, 11-et, meg mellé pártucatnyi szankcióhosszabbítást Ukránoknak milliárdokat Meg bármi szarságot, amit 13 éve a pofájába tolnak, mielőtt szarrá alázzák. Vétótlanul. Megalázott szar csicskaként. Nem azt kell figyelni amit hazudozik, hanem amit csinál: Lmbtq fotókiállítást a Nemzeti Múzeumban a gyerekeknek okulásul, mennyit ér a szava és a nemzeti inzultációja.
KBA98
2023. október 30. 17:30
Nagyon remélem, hogy a Főni nem adta be a derekát ennek a mocskos bandának!
bagira002
2023. október 30. 16:50
Pénz a számlán lesz elhisszük ,fos- ballibsik hazudnak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!