Nem engedélyezte Sopron az antifáknak, hogy hangosítással várják a neonácikat a hétvégén

2023. október 05. 18:10

Hivatalosan a neonácik sem gyülekezhetnek a nyugat-magyarországi városban, kérdés, hogy ennek ellenére lesz-e atrocitás október 7-én.

2023. október 05. 18:10
antifa

Ahogy korábban megírtuk, különböző neonáci csoportok október első hétvégéjére hirdettek „naggyűlést” Sopronba, hogy megemlékezzenek a holokauszttagadásért többszörösen elítélt Gerd Honsikról (az osztrák szélsőjobboldal ikonikus figurája élete utolsó éveit Sopronban élte le - a szerk.). 

Ezt is ajánljuk a témában

A kongresszus hírére reagálva több hazai és külföldi szélsőbaloldali szervezet, köztük az Európai Baloldal is a helyszínre tervezett találkozót és demonstrációt, de Ausztriából is jönnek szélsőbaloldali tüntetők.

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban a város polgármestere is megszólalt az ügyben. Farkas Ciprián azt írta közösségi oldalán, hogy a rendőrséghez és az önkormányzathoz sem érkezett engedélykérés vagy bejelentés az esemény megrendezéséről, és a tervezett helyszínről sem tudtak a helyi hatóságok, a rendőrség később jelezte, szemmel tartja majd a szélsőségeseket.

Sopron fellép a rendezvény ellen

A Thürmer Gyula-féle Munkáspártból kivált Európai Baloldal nevű szélsőbaloldali szervezet elnöke, Vajnai Attila most közösségi oldalán jelentette be, hogy Sopron jegyzője nem engedélyezte a rendezvényük hangosítását biztosító gépjármű behajtását a városháza elé, így meghiúsulhat az antifák tervezett akciója.

Nyitókép: illusztráció, Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jaznaju-2
2023. október 06. 08:28
Egyelőre senki nem követett el semmit, ergo nincs kit, nincs miért megbüntetni, betiltani. Nem prejudikálunk! Úgy sejtem (remélem), hogy valami meglepivel felkészülnek a megfelelő erők, hogy megakadályozzák a probléma eszkalációját.
lendvaiildiko
2023. október 05. 19:43
Injekciós tűvel akarták halálba segíteni a német pártvezetőt! Remélem, elkergetik a gyilkos bandát.
alexandrosz-2
2023. október 05. 19:28
A februári antifa terror tettesei szabadlábon vannak. Féltucatnak a nevét, arcát se ismerhettük meg. A szemkilövők, vérügyészek őket védik, a moszados titkosszolgák röhögnek a szétvert magyarokon. Orbán, polt, pintér, rohadjatok meg!
alexandrosz-2
2023. október 05. 19:24
A cuckoldkonzi buzi mandineres analfabéták a zsidó kommunista kánont tolják ezerrel, bárkit lenáciznak, széljobbereznek, akire zsidó kommunista haverjaik ezt a stemplit ráragasztják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!