Szánthó Miklós: A balliberális erők a woke nevében fel akarják számolni Európa zsidó-keresztény gyökereit

2023. október 16. 16:16

Francesco Giubilei egy konferencián kijelentette, meg kell állítani az Észak-Afrikából és a balkáni útvonalon érkező illegális bevándorlókat, a migránsok újraelosztása nem megoldás Európa számára.

2023. október 16. 16:16

Kulturális szuverenitásunk nem lehet vita tárgya – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azon a hétfői budapesti konferencián, amelyen magyar és olasz konzervatív szervezetek kötöttek partnerségi megállapodást. Az Europa Nostra, Italian-Hungarian think-tank Dialogue elnevezésű eseményen a főigazgató szavai szerint a felek azért kötöttek szövetséget egymással, „hogy elmélyítsék együttműködésüket a baloldali progresszió és a hagyományos értékek eróziója által támasztott kihívásokkal szemben”. Szánthó Miklós úgy fogalmazott, a világ erőegyensúlya megbomlott, a világrend átalakulóban van, ezért most van itt az ideje a stratégiai összekapcsolódásoknak. 

„Ma kell megvédenünk a holnapot” – jelentette ki, hozzátéve: „a kulturális szuverenitásunk átfogó támadás alatt áll”, mert a balliberális erők a woke nevében fel akarják számolni Európa zsidó-keresztény gyökereit, mi több, „szervezett lakosságcserén dolgoznak”. Európát vissza kell terelni a józan ész útjára, mert a brüsszeli és liberális elit „föderatív, multikulti átjáróházzá” tenné az Európai Uniót – mutatott rá Szánthó Miklós. Hozzátette: 

a balliberális erők a normalitáshoz való viszonyunkat rendítenék meg, ez azonban „civilizációs zsákutca”, amivel az olasz és a magyar jobboldaliak nem tudnak azonosulni. 

A főigazgató szerint csak erős és szuverén tagállamok építhetnek erős Európát, s ezt a célt szolgálja a hétfői együttműködés megkötése is. Úgy folytatta: eljött az ideje, hogy az érintett szervezetek „intellektuális think-tankekből, agytrösztökből proaktív, közös értékekre alapozott do-tankekké, azaz aktívan cselekvő szervezetekké váljanak”. A megállapodást az Alapjogokért Központ képviseletében Szánthó Miklós főigazgató, az Oeconomus Gazdaságkutató Alaptvány részéről Törcsi Péter, a kuratórium elnöke, a Centro Studi Machiavelli oldaláról Daniele Scalea elnök, valamint a Nazione Futura képviseletében Francesco Giubilei elnök írták alá. 

„Az aláírt szándéknyilatkozat hangsúlyozza a nemzetek feletti szupranacionalizmus és az Európai Unióban vészjóslóan előretörő föderális törekvések elutasítását, és ezek helyett a szuverén államok közötti együttműködés erősítésében látja a kontinens jövőjét” – olvasható az eseményről kiadott sajtóanyagban. E szerint a dokumentum kiemeli az Isten, a haza, a család és a szabadság alapértékeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a jogok és kötelezettségek a Teremtésből erednek. Az aláírást követő panelbeszélgetésen Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő, a Magyarország-Olaszország baráti kör elnöke azt hangsúlyozta, hogy a magyar-olasz barátság mély alapokon nyugszik és hosszú múltra tekint vissza. Hozzátette: ez a kapcsolat még szorosabb és intenzívebb lehet most, hogy Olaszországnak is konzervatív kormánya van. Közös érdekeink és értékeink vannak – hívta fel a figyelmet a politikus. Azt mondta: 

ezen közös pontok sorába tartozik például a család szentségének védelme, az élet védelme, az illegális migráció elutasítása, valamint az a célkitűzés, hogy Európát a normalitás talajára kellene visszaállítani. 

Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta: folyamatos és erős az együttműködés az olasz közép- és jobboldali pártokkal, Ezekkel azonos nézetet képviselnek a családügy, a demográfiai vagy a szabadság kérdésében is. Fontosnak nevezte, hogy a jobboldali, konzervatív erők „növeljék láthatóságukat” az európai parlamenti választásokig hátra lévő hónapokban, illetve mutassák meg az embereknek, hogy világos elképzeléseik vannak Európa jövőjét illetően. Győri Enikő a migrációs válság kapcsán hangsúlyozta, Magyarország álláspontja szerint nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget kell helybe vinni, oda, ahol arra szükség van. Simone Billi (Lega), az olasz parlament képviselője fontosnak nevezte, hogy megváltozzon a jelenlegi pártarány az Európai Parlamentben. Szavai szerint a szocialisták kizárólag ideológiai elvek mentén politizálnak, ahelyett, hogy az emberek érdekei vezérelnék őket. „Az ideológiavezérelt politizálás ellen való fellépés az egyik legfontosabb feladat” – húzta alá. 

Francesco Giubilei rögzítette: nemcsak gazdasági szempontból kell erősíteni magyar-olasz kapcsolatot, hanem a politikai, kulturális és metapolitikai téren is. A migránsválságról szólva kiemelte: 

meg kell állítani az Észak-Afrikából és a balkáni útvonalon érkező illegális bevándorlókat. A migránsok újraelosztása nem jelenthet megoldást Európa számára 

– állapította meg. Kitért arra is, hogy a zöldmegállapodás jelenlegi formájában ideológiai alapú egyezmény, amely helyett inkább „zöldkonzervativizmust” kell megvalósítani. Daniele Scalea az eseményen úgy fogalmazott: „a magyar és az olasz konzervatív erők összefogása a kölcsönös megértés szilárd alapjára épül”. Massimiliano Ferrari politikai szakértő úgy vélekedett: Magyarországnak meg kell tartania az utat, amin jár. Szavai szerint az Orbán Viktor kormányfő által képviselt irány más nemzetek számára is követendő. A magyar miniszterelnök „az európai hazaszerető emberek világítótornya” – mondta.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád


 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. február 02. 09:18
Európának nincsenek zsidó gyökerei, az a Közel-Kelet. Az európai civilizáció alapja a görög filozófia, a római jog és a keresztény kultúra. F-szkalap.
Lajoss
2023. október 19. 19:21
Miki,ezekre a faszságokra még a birkák sem vevők,mert nem értik…nincs más,valami? :)
Osztap_Bender
2023. október 17. 05:42
A balliberális erők a woke nevében fel akarják számolni Európa zsidó-keresztény gyökereit Pár száz éve még a zsidóknak halálbüntetés terhe mellett tilos volt az európai városokba belépni. Pár száz éve a zsidóknak kötelező volt megkülönböztető (általában sárga színű) viseletet hordani. Ezen kívül a mellékelt linken megtalálhatod, hogyan is vélekedtek a "híres" emberek a zsidókról. Tehát hol is vannak azok a hazug "keresztény-zsidó európai gyökerek"? https://www.jegyzetportal.hu/download/vallasok/mit_mondtak_hires_emberek_a_zsidokrol.htm
bodrigyuri
2023. október 16. 23:59
Rohadjál meg, bajszos szar! Az értelmetlen zsidókeresztény szarságoddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!