Alföldi Róbert rettentő látomása

2023. november 22. 15:06

Majd ha valaki látja művész urat, szóljon már neki, hogy Magyarországon nem a melegeket fóliázzák, hanem az evangéliumaikat.

2023. november 22. 15:06
null
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
PestiSrácok

Alföldi Róbert művész úr – vagy, hogy ne bántsam meg, inkább legfőbb művész úr – tele pocakjával, távol a tudatlan-tuskó tömegektől – kik talán nem is méltóak arra, hogy ismerjék legfőbb művész úr márványba kívánkozó alkotásait – álomba szenderedett, s mint kisded anyja ölelésében, békére és nyugalomra lelt.

Álma selymes és könnyű volt, mint a habos torta habja, mint a vattacukor legjava. Újlipótvárosban sétált, ahol az elektromos autók is tömegközlekedtek, a házak falain szinte folytak le a szivárványszínű zászlók és lobogók. Az utcán kéz a kézben sétáltak a boldog, terhes egynemű párok, nyomban mögöttük csaholtak az egynemű kutyusaik. Belépve kedvenc pékségébe azonnal félreugrottak előle a sorban állók, kérés nélkül a földig hajtották magukat és kérlelték a művész urat, hogy hadd adják át neki helyüket. A pénztáros is tudta a dolgát, lábait kapkodva sietett felváltani a művész úr húszezresét a szomszédos üzletekbe, hogy kényelmesen ki tudja fizetni a reggeli sóskiflijét. A Jászain boldog, önfeledt dzsihadisták pakolgatták vállról indítható rakétáikat, amikből annyi volt, hogy még az ukránoknak is jutott belőlük. A téren ideiglenes óriáskivetítő: Románia csoportelső! Majd újra az ágyában találta magát, soha ilyen édes még nem volt a dunna.

Ezt is ajánljuk a témában

De egyszer csak csizmák nehéz csattogása, s a távolból egy szempillantás alatt a füle mellett termett a gazdájuk. Kelj fel, buzi! – kiáltotta, s nyomban megragadta a művészt, hogy csatlósaival együtt fóliába tekerje azt. Jajajaj! – kiáltott fel hősünk, s mint a szélvész, pattant ki ágyából. Álmodtam? – kérdezte megkönnyebülve, s letörölte – jó esetben – a nyálat szája széliről.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 23. 17:25
Ez az Alföldi egy beképzelt, felfújt hólyag. Azt hiszi, hogy mert a szinházban tapsolnak neki, ö már valaki. Meg nem érdemelt elismerésre tart igényt.
billysparks
2023. november 23. 12:27
Ez az írás zseniális! Gratula a szerzőnek!
blondiner
2023. november 23. 11:06
Ábrahám Robi óriási. Imádom a podcast-jeit is. Finom iróniája, stílusa nagyon jó.
pitipalmo-2
2023. november 22. 22:57
s letörölte – jó esetben – a nyálat szája széliről.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!