Gazdát cserél a pártvagyon? Hamarosan elkelhet a szocialisták Villányi úti központja

2023. november 30. 21:04

Úgy tudjuk, hamarosan bejelentést is tehet az MSZP, a kvázi-székház eladása évek óta napirenden van.

2023. november 30. 21:04
KUNHALMI Ágnes
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Eladhatja jelenlegi pártközpontját az MSZP, a pártvezetésben erősen gondolkodnak a Villányi úti ingatlan értékesítésén – írtuk meg még idén márciusban névtelen forrásokra hivatkozva. Akkori információink szerint a részleteket Tóth Bertalan frakcióvezető ismertette egy akkori választmányi ülésen.

Úgy tudjuk, a procedúra azóta a célegyenesbe fordult, december elején a párt részéről akár bejelentés is történhet, miután jelenleg a beérkezett vételi ajánlatok értékelése, elbírálása zajlik.

Forrásunk állítja, a párt irodáinak helyet adó, igencsak felújításra, illetve korszerűsítésre szoruló épület eladása nem kényszerűség, sokkal inkább ésszerűség. Ha ugyanis megvalósul a tranzakció, úgy akár új, az igényeknek megfelelő ingatlant tudnak venni a bevételből.

Ezt is ajánljuk a témában

Molnár Zsolt pártigazgató a tavalyi választási kudarc után lapunknak maga is elismerte, miután kevesebb támogatásból kénytelenek gazdálkodni, racionalizálni kell a gazdálkodást, munkatársakat is kénytelenek voltak elküldeni. Ráadásul bár a folyamat egy ideje lefékeződött, több politikus is átigazolt a DK-ba, vagy csupán felmerült annak lehetősége – kétségtelen, ez a többi ellenzéki pártra is igaz.

A szocialisták épp újabb kihívásokkal kénytelenek megküzdeni, kompetenciájuk igazolása érdekében még egyfajta programot is alkottak, míg 

közös ellenzéki EP-listát javasoltak, a jelek szerint teljesen hiába.

Ezt is ajánljuk a témában

Sikerként könyvelhetik el ugyanakkor, hogy elsőként állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval az önkormányzati választások kapcsán, igaz, Gyurcsányékkal ellentétben Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségéről még nem döntöttek. Ellentétben a Momentummal, akiknek azonban a DK által a fővárosi önkormányzati választásra bedobott közös lista miatt főhet a fejük. Többen a pártból, így például Soproni Tamás ésszerűnek tartják az elképzelést, míg Donáth Anna EP-képviselő nemrég úgy nyilatkozott, soha többet nem vállalna be közös listát a DK-val.

Visszatérve az MSZP-re:  a Szabad Európa már tavaly cikkezett a Villányi úti épület eladás lehetőségéről. Mint írták: az „utolsó nagy pártvagyon áron aluli eladásától tartanak az MSZP-ben”. A portál úgy tudta, Leisztinger Tamás négyszázmillió forint jelzáloghitelt adott a szocialistáknak, amelynek a három-négymilliárd forintot érő Villányi úti székház a fedezete. Potenciális vevőként akkor Leisztingert vagy az egykori pártigazgatót, Puch Lászlót emlegették.

A Magyar Nemzet ugyancsak nyáron hívta fel a figyelmet arra, hogy

a központon már sehol nem látható a párt emblematikus szegfűs logója, mintha a szocialisták ott sem lennének.

A hatezer négyzetméteres ingatlan egyébként hivatalosan nem is az MSZP, hanem a párt által alapított, Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány tulajdonában van, amitől számos szervezet bérel egyébként irodákat – köztük érdekes módon maga az MSZP-frakció. Legalábbis a Magyar Nemzet máig nem cáfolt, 2022-es információi szerint az MSZP akkori elnöke, Tóth 10,5 milliós szerződést kötött a 2019-es alapítású Sapienza Plus Kft.-vel a Villányi út 11–13. szám alatti ingatlanon lévő, 217 négyzetméter alapterületű irodahelyiségek egész éves bérlésére.

Nyitóképünkön Kunhalmi Ágnes társelnök, fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. december 01. 11:04
Ja az utolsó komcsi kapcsolja le a villanyt.
zsolt196969
2023. december 01. 11:03
Annak a 2 komcsiknak felesleges. Sátor is jó lessz
urban63
2023. december 01. 08:16
Magukat majd a Hazát most a házukat adják el, hát ez csak már így megy náluk! A bokros-bajnai csomag nem jön be? Akkor most homless pártunk is lesz? Melyik aluljáróban tanyáznak majd?
Advocate
2023. december 01. 07:04
Ebben ennyi volt! Itt végeztünk! Mehetünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!