Le Monde: Orbán újrakezdte az EU-ellenes provokációt

2023. november 24. 09:36

A francia lap szerzője szerint a miniszterelnök Brüsszel, az ellenzék és a megmaradt független média ellen próbálja mozgósítani híveit.

2023. november 24. 09:36

A Le Monde francia baloldali lap csütörtökön megjelent cikkében a magyar nemzeti konzultációról értekezik, amellyel szerinte a magyar miniszterelnök folytatja azt az „EU-ellenes provokációt, amit eddig az uniós források megszerzése érdekében szüneteltetett”.

Azt írják, a kormány új törvényjavaslatával „az ellenzéki pártokat, és az utolsó független média orgánumokat és NGO-kat célozza, amelyeket együttesen dollárbaloldalnak nevez”.

A cikk szerzője szerint az elmúlt egy évben Orbán visszafogta magát, és nem szorgalmazta annyira a demokrácia eltörlését Magyarországon, hogy megkapja az EU-tól a visszatartott forrásokat, de most, hat hónappal az EP-választás előtt ismét beleszállt az unióba.

Ezt is ajánljuk a témában

Az újságíró ezzel a nemzeti konzultációról szóló plakátkampányra utal, amelyen Ursula von der Leyen és Alexander Soros látható. Úgy véli, Orbán a Brüsszel-ellenes kampánnyal saját híveit igyekszik mozgósítani, és továbbra is arról álmodik, hogy egyesíti az egész jobboldalt Strasbourgban.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2023. november 25. 22:02
Ezeknek továbbra sincs halvány gőzük se a magyar mozgatórugókról. Aztán 4 évente néznek ki a fejükből...
Akitlosz
2023. november 25. 21:27
Ursula von der Leyent is a Fidesz szavazta meg.
librikus
2023. november 25. 20:20
A köztévét még Antall Jóska Árpád Bácsi kettes szervezte a kormány birtokába, hát most éppen a Fidesz veszi hasznát. Mert vagy a kormány irányítja a tömegtájékoztatást, vagy a tömegtájékoztatók tulajdonosai a kormányt. A magyar ingyen csatornák mellett három külföldi adó politikai adásait nézem. Minden függetlenobjektív adó a Deep State saját tulajdonában van és kiválasztott függetlenobjektív zsurnalisztái tanácsolják a választópolgárnak kit érdemes elöljáróinak megválasztani, majd mit tegyen, vagy meg ne merjen tenni a megválasztott politikus.
fatman
2023. november 24. 16:15
soros-féle "újságírás"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!