Miért is nincsen Magyarországon éhséglázadás?

2023. november 13. 20:34

A hétvégén beszélgettem néhány vidéki, a propaganda által erőteljesen manipulált ismerősömmel.

2023. november 13. 20:34
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Ők a tesztalanyaim. Jellemzők: alacsony iskolai végzettség, nyugdíjas korosztály, nem internet használó, nem beszélnek idegen nyelveket, csak a nyomtatott kormánylapok járnak nekik, Kossuth Rádiót nem hallgatnak, a tévé csatornák közül TV2 és RTL favorit. Éppen a héten vettem magamnak egy fekete bőrcsizmát, Ecco márkájút. Rövidszárú, teljesen átlagos, semmi extra. Ez a típus korábban max. 40 ezer ft-ba került, most ugyanaz 60 ezer ft! Nem akartam hinni a szememnek. Szóval ezzel be is fejeztem az idei téli lábbeli vásárlást. Amikor bementem az üzletbe – Budapest Aréna – senki nem volt rajtam kívül. És elképesztően kedvesek voltak az eladók, nagyon el akartak már adni végre valamit. Hetek óta ez az élményem, amikor idehaza bemegyek egy plázába, hogy eltűntek az emberek. Legalábbis a vásárlók. Csak nézelődők és flangálók vannak. De nem csupán a vásárlók tűntek, hanem a minőségibb termékek is, és a helyüket kommersz ócskaságok vették át. Ezt még itt a helyi élelmiszerboltban is tapasztaltam. Rengeteg termék nem kapható már, ami korábban, de amikor azt láttam, hogy a wc papírból is eltűnt a teljes választék, s csupán a legolcsóbb a CBA-Piros Toalettpapír maradt, akkor ledöbbentem. Mert a választék szűkülése és a minőségibb termékek teljes eltűnése azt mutatja, hogy az emberek már nem tudják megvenni azt, amit korábban megtudtak. 

És itt van ez az adat is: 64 milliárddal kevesebbet költöttek az emberek a boltokban, mint augusztusban! Ez ijesztő! Mert ennek az lesz a következménye, hogy rengeteg kis- és középkereskedő tönkre megy majd.

És a magyar kormány arra büszke, hogy egy számjegyűvé vált (9,9%) az infláció! Ami persze nagyon jó, csakhogy már másfél éve brutálisan magas az infláció, az idei éves átlagos infláció 17,8 százalék között lesz.

Az öröm sajnos nem igazán lehet teljes, ha megnézzük a nemzetközi összehasonlítást! Az Eurostat október végi jelentése szerint ugyanis az eurót használó országok átlagos éves inflációja októberben már csak 2,9 százalék volt. Ausztriában 4,9, Horvátországban 6,7, Szlovéniában 6,6, míg Szlovákiában 7,8 százalékos inflációt mértek.

Tehát nagyon messze van még a Kánaán!”

Fotó: MTI/Lakatos Péter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. november 15. 03:01
"Valodi ... höhöhö - hol van már az önfenntartásra minden körülmények között képes képes hajadani MAGYAR! Elvitte a DK/NER cica... A NER nagybirtokon robotoló cseléd ugyanaz a minőségi kategória, mint a Maslow piramis talpán a társadalmat az Anyatermészettel összekötő, abban gyökerező parasztgazda?" Te nem a valóságban élsz. A parasztgazdát már a Rákosi és a Kádár rendszer kipusztította. A jelen mezőgazdasági vállalkozói a volt TSZ tagokból és utódaikból, valamint az agrár felsőoktatás által képzett iparszerű mezőgazdálkodókból lettek. A rendszerváltáskor az agrár felsőoktatás szakértői is a kis parasztgazdaságok életképtelenségéről hablatyoltak, holott a Lajtától nyugatra sok kis parasztgazdaság működött akkor is. A politikai döntéshozók sajnos hallgattak az önmagukat szakembernek gondolókra.
pandalala
2023. november 15. 00:54
:-DDDD
kukasmacska
2023. november 14. 20:24
"A hétvégén beszélgettem néhány vidéki, a propaganda által erőteljesen manipulált ismerősömmel." Aki nem vele ért egyet, az nyilván a propaganda által manipulált. Olyanokkal is érdemes lenne beszélnie, akik csak a másik oldal híreit, infóit és propagandáját fogyasztják. Róluk nyilván az lenne a vélemény, hogy világlátottak, tájékozottak és persze mindent jól látnak.
kukasmacska
2023. november 14. 20:21
Miért érzem azt minden sorából, hogy "jaj de jó, nagy a szar, de remélem még szarabb lesz!" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!