Tordai-ügy: akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat az okirat-hamisító

2023. november 23. 15:20

Karácsony szövetségesének irodájában írhatták alá azt a tíz jegyzőkönyvet, amelyeket a hatóságok lefoglalhattak.

2023. november 23. 15:20
null

Mint ismert, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál és párttársánál, Perjés Gábornál is házkutatást tartottak a NAV munkatársai a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben.

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet most azt írja: Tordai irodájában írhatták alá azt a tíz jegyzőkönyvet, amelyeket a hatóságok lefoglalhattak.

A NAV munkatársai valószínűleg olyan okiratot, okiratokat kerestek, amelyek alapján a büntetőeljárást folytatni lehet és meg lehet gyanúsítani valakit. A lapnak nyilatkozó ügyvéd, Futó Barnabás szerint ha közokirat-hamisítás történt, akkor akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet az ügy következménye, ha pedig pénzmosásról van szó, akkor az még súlyosabb büntetést is vonhat maga után.

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 23. 17:12
és a megbízói is, persze a 3 év az egy vicc!
Chekke-Faint
2023. november 23. 16:48
Hat-het-hát, de nem kap. A komcsi-liburnyákoknál még senki nem ütötte meg a bokáját. Így folytatják is tovább....
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. november 23. 16:17
úgy mint a többi - majd elindítják ezt is valami választáson, hogy mentelmi joga legyen mint a czeglédynek arról is csak a nagy kuss van -nem csuknak itt le senkit, akinek politikai kapcsolatai vannak ez egy tényleg következmények nélküli ország pedig .........
kombinator-0
2023. november 23. 16:14
faxomat az "AKÁR ENNYIT IS KAPHAT..." kezdetű mondatokba ... miért? mennyit kapott eddig az összes lebukott komcsi káder? ... élükön Gyurcsánnyal??? vagy pl. Simon Gábor... most meg Karácsony az 500 millával? ... bruhahaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!