Új kommunisták

2023. november 16. 06:21

Máshol egy közlekedési miniszter lemond az országában történt vonatbaleset miatt.

2023. november 16. 06:21
Földes László; Vidnyánszky Attila
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Az elmúlt időszak alighanem az egyik legnagyobb port felverő ügye volt a Nemzeti Színház két művészének balesete. És persze az, hogy a történtek után a teátrum igazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott tisztségéről. Hogy ezt a kulturális miniszter, akit nem tudom milyen képessége alapján ültettek a miniszteri székbe, nem fogadta el, az már erősen kétséges. De megértem ezt is: vizsgálódjanak csak, úgy korrekt, noha a majdani végeredmény aligha módosítja azt a felelősséget, amelyet egy vezető – aki ráadásul az inkriminált darab (Rómeó és Júlia) rendezője – visel.

Máshol egy közlekedési miniszter lemond az országában történt vonatbaleset miatt. Számos hasonló példa akad a világban, ám Magyarország ebben is kivétel; itt a korrupción ért tárcavezetők, országgyűlési képviselők sem mondanak le.

Persze dicsérhetném is a Vidnyánszky mellett kiállókat, mondván hogy ez is egy más kultúra, mint amit az ellenzéktől megszoktunk; ott inkább hallgatnak, vagy óvatosan elhatárolódnak, de semmiképp nem szólalnak meg támogatólag. Ezt már csak azért is írom ide, nehogy belekerüljek abba a csapatba, akiket a Magyar Nemzet publicistája ekként jellemez, idézem: »a virtuális térbe kirajzó kárörvendőket, a mocskos szájú kommentelőket, a Vidnyánszky bukásán élcelődő cinikusokat és a balesetet politikai színezetűvé hazudó közérzetrombolókat jobb, ha meg sem halljuk.«

Nem gondolom egy pillanatig sem, hogy a balesetnek bármi politikai színezete lenne, és Vidnyánszky bukásán sem élcelődnék. Már csak azért sem mert – bár az utóbbi hét-nyolc évben Vidnyánszky szinte minden szereplése, megnyilvánulása  politikai színezetű volt – nem hiszem, hogy tényleg megbukott volna. Számos más funkciója mellett ott marad a Nemzeti élén, a NER megbízható embereként. És ebből a szempontból, mármint a NER szempontjai alapján Vidnyánszky nem nélkülözhető ember. A felelősség pedig innen kezdve teljesen másodlagos.”

***

Nyitókép: Kovács Tamás

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. november 27. 11:27
A pszichopata szemkilövető, aki meghamisított gazdasági mutatókat küldött Brüsszelbe miért nem mondott le? Akkor miért nem tiltakoztatok????
bunko-jobbos
2023. november 17. 18:15
Már többször írtam a hasonlatot: a síneket meg az infrastruktúrát a magyar állam adja, a vonatot meg egy magánvasúttársaság üzemelteti. Szóval ha egy magáncég kamionja balesetet okoz, akkor mondjon le a miniszter, hiszen ő üzemelteti az autópályát. :-))))))))))))))))))))))))))))))) Írtam már erről, hogy miért mond le nyugaton ilyen miatt egy miniszter, nálunk meg miért nem: https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2021/01/11/mikor_mond_le_soros_gyorgy
Robi54
2023. november 17. 13:44
Németh Péter a volt MSZMP párttitkár osztja az észt. Ez nagyon vicces. Sokan vagyunk akik ismerik a múltadat. Szépen kussolnod kellene.
nnjohn
2023. november 17. 05:07
És az olyan hazudozó Németh Péter-féle újságírók meg messze elkerülik a médiát. Majd ha példát mutatsz, Petike, majd akkor !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!