Új tulajdonost keres az R56

2023. november 08. 11:53

Eladóvá vált a legendás vendéglátóhely.

2023. november 08. 11:53

Ahogy arról június végén a Mandiner is beszámolt, bezárt az R56 söröző. A PestiSrácok akkor úgy fogalmazott, bíznak abban, hogy „elkötelezett mecénások segítségével, non-profit nemzeti klubként újranyithat a több mint százéves múlttal büszkélkedő hely”.

Azonban nemrég az ingatlan.com-on megjelent egy hirdetés, mely eladásra kínálja 55 millió forintért a vendéglátóhelyet. A hirdetők azt írták, „új tulajdonost keresünk a legendás Revolution'56 Szabadságharcos Sörözőnek, mely több mint száz éve működik a Bem rakpart műemlék épületében”

A hirdetésből kiderült, a hely kezdetben matrózkocsmaként, a közeli gőzhajókikötő szerves „tartozékaként” funkcionált, 

a rendszerváltoztatás óta pedig a konzervatív, nemzeti gondolkodású polgárok találkozóhelyeként vált ismertté.

Hét éven át itt készültek az ismert Polbeat-közvetítések a magyar közélet jeles személyiségeivel, de helyet adott a söröző zenei és más klubeseményeknek is.

Az eladók hozzátették, hogy Az 1956-os szabadságharc híres jeleneteivel és hőseivel, eredeti relikviáival illusztrált vendéglátóhely a működtetéshez szükséges minden engedéllyel és felszereléssel rendelkezik. Két eladótér, férfi, női és személyzeti mosdó, kis konyha és raktár szolgálja a vendégeket. A hátsó helyiség vetítésre, szeparált klubeseményekre is alkalmas. Tizenegy asztalnál és a pultnál mintegy 50 vendég ültethető le.

A korábbi, dunai panorámás terasz az önkormányzat pozitív döntése esetén újranyitható

 – olvasható a leírásban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: R56 söröző Facebook-oldala

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. november 08. 21:38
Képzelem, mekkorát csalódhatott az a balos antifa vagy anarchista, aki véletlenül oda betévedt, látva a "Revolution" feliratot. Szembesülhettek a döbbenetes valósággal: nemcsak kommunisták és marxisták csinálhatnak forradalmat, a forradalom nem az ő privilégiumuk. Mint ahogy Jézus megjelenése és szereplése után bármely nép lehet kiválasztott, nem csak egyetlen egy.
tizennyolcfok
2023. november 08. 20:55
a fidesz retardáltjai már bebaszni sem hajlandóak, ha két forintot is kéne költeniük valamire, ami állítólag fontos nekik értékrendileg. ilyenek a fidesz retardáltjai. de ez persze ebben az esetben jó hír, remélem a nyomorult huth bukott rajta sokat.
hátakkor
2023. november 08. 18:22
Elég prunyó volt a hely sajna..
fideath-7
2023. november 08. 16:49
Ahhoz már tudás kell hogy egy ennyire frekventált helyen se legyenek képesek egy kocsmát üzemeltetni, miközben évi 4 millió turista jár Budapesten, a felnőtt férfi lakosság egyharmada meg hivatalosan is alkoholista. És akkor nem tudnak profitot csinálni a Margit-hídnál levő sörözőből. Dehát Huth Gergely egész Fidesz-seggnyaló pályafutását közpénzen töltötte, fingja nincs hogy működik a piac meg a szabad verseny.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!