A Kutyapárt az ellenzékkel nem, legfeljebb a KDNP-vel tud közös fővárosi listát elképzelni

2023. december 18. 15:18

Kovács Gergőék nyilván humorizáltak, amikor a kérdésünkre ezt válaszolták, de az LMP sem egyértelműen szeretne közösködni a szivárványkoalíció tagjaival.

2023. december 18. 15:18
KOVÁCS Gergely

Amikor még csupán a törvénytervezetet nyújtotta be a Mi Hazánk arról, hogy Budapesten újra az arányos eredményt hozó listás választási rendszerrel alakuljon ki a Fővárosi Közgyűlés összetétele, a DK máris azt javasolta, a szivárványkoalíció tagjai állítsanak közös listát. Később a parlament meg is szavazta a választási törvény módosítását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Több ellenzéki párt, elsősorban az MSZP és a Párbeszéd vevő volt az ötletre, a Momentum hezitál, a Jobbik azonban különutas politikát folytat nyártól – nem véletlen, hogy Brenner Kolomán személyében önálló főpolgármester-jelöltet is állított –, de az LMP sem lelkes, sőt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ungár Péter társelnök az ATV Start hétfő reggeli műsorában azt mondta, kicsit nevetségesnek tartja azt, hogy az ellenzéki kollégái és a szövetséges pártok azt gondolják, például Győrben, ahol nincsen listás rendszer, nem feltétlenül kell egy az egy ellen indulni. (A zöld politikus arra utalt ezzel, hogy a DK nem ment el arra a megbeszélésre, ahol a vidéki város polgármesterjelöltjeiről egyeztettek.) 

Ezzel szemben viszont Budapesten – fogalmazott Ungár –, ahol visszaállt a listás rendszer, így 

elvileg egymás kiütése nélkül tudnak versenyezni, ott meg illegitimnek tartják azt, hogy külön induljon valaki. 

Az LMP-s politikus azt reméli, ezt az ellentmondást a DK fel tudja oldani.

Budapesten a Mi Hazánkon, valamint a szivárványkoalíció tagjain kívül egyedül a Kutyapártnak van esélye arra, hogy egyedül bekerüljön a Fővárosi Közgyűlésbe. De megkérdeztük tőlük, elképzelhetőnek tartják-e, hogy felkéredzkednek a közös, Gyurcsányék által kezdeményezett közös listára. Gyorsan válaszoltak, emígyen: „Ennek elképzeléséhez akkora képzelőerő kell, amekkorát el sem tudunk képzelni. A KDNP-vel közös listán viszont még gondolkozunk.”

 

Nyitókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk előtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tőle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetője. MTI/Mónus Márton
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. december 19. 08:08
Értjük mi ezt a náci viccet a keresztények ellen. A zelenszkij bohóc is ilyen vicces fiú volt. Amikor hatalomra került patakokban lezdett ömleni a vér és a kis faszával mutatványozó bohócból véres Néró lett. Ez a kis "kovács" is ebből az alomból való csak el ne felejtsük
konfucius
2023. december 18. 20:45
Mily mély fájdalom: a KDNP partnere a Fidesz, tehát nektek a Fidesszel is társulni kell (más kérdés, hogy ez a két párt mit szól hozzátok). Egyébként ocsmány ékverési szándék mozgat benneteket, de nem fogtok ezzel célt érni. No és persze hazudtok, hogy az ellenzékkel ne tudnátok közös listát elképzelni. Már most is együtt kormányoztok helyi szinten a moslékkal. Ti a moslékellenzék része vagytok. Soha nem fogjátok tudni bedumálni, hogy ez ne így lenne.
Kiss János 7475
2023. december 18. 20:11
Rohadt kis drogosok. Majd pont ők fogják az észt osztani.
FrankMatyi
2023. december 18. 20:06
Rühös szutykok, kúrjátok seggbe egymást majd úgy szopjátok le magatokat, hogy kettéálljon a farkatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!