A nyugati baloldali értelmiségi általában mindig sötét volt

2023. december 12. 17:18

Na csak eljutottak oda, ami eleve beléjük volt kódolva.

2023. december 12. 17:18
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„A nyugati baloldali értelmiségi általában mindig sötét volt, mint a szerecsenek éjféli harca az alagútban. A szerbek mellett kiálló Susan Sonntag, korábban Sztálin hasznos idiótáiként kémkedő brit és amerikai úrigyerekek, a Maót éltető könyvtárforradalmárok, a mindenkori ázsiai és afrikai diktatúrákért rajongó »antiimperialisták«, a mindenféle kitalált kisebbségek jogaiért mindenkit terrorizáló gyűlöletpukkancsok, a mindent tiltók, csak mert sose alkottak semmit, a mások örömét megrontók, mert ők képtelenek élvezni az életet.

Csupa frusztrált, neurotikus, életellenes, emberellenes, kultúraellenes félművelt »egyetemista« meg elkényeztetett városi mozgalmár és vágyterrorista, akik sose dolgoztak, sose szenvedtek, az elnyomottakat jobbára könyvekből és egymást hülyítő jelszavakból ismerik. Na csak eljutottak oda, ami eleve beléjük volt kódolva.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strz-123
2024. január 22. 14:20
"..a mindent tiltók, csak mert sose alkottak semmit, a mások örömét megrontók, mert ők képtelenek élvezni az életet..." Nem elég részletes, de kezdetnek elég jó jellemzés TótaW-ről vagy Ungváry Krisztiánról. Páratlan hét lehet, a cikkíró ilyenkor baloldalkritikus. Jövő héten Horthyzni és magyarozni fog egy jót. Eltarott kisujjal független.
kar-6-alom
2024. január 21. 18:50 Szerkesztve
Ez a Tommaso nevű félkegyelmű képes volt erre a cikkre ezt kommentelni: "Az általánositás mindig komoly szellemi sötétségre utal. Itt pl. a jobboldal sötétségére." A totális irányvesztést ráadásul megfejeli további mondatokkal, amiket bármilyen témájú cikkhez odafröcsköl: Orbán, Orbán, Orbán. Remélem egyszer eljutok a Buddhizmusnak arra a szintjére, ahol bölcs mosollyal nyugtázom a gyengeelméjűek okosodását!
Palatin
2024. január 21. 18:15
Vajon milyen mások is lehetnének a rabszolgatartók ivadékai? Némelyiknek a dédapja még Afrikában embereket nyúzott. ès most hirtelen mind morálcsösz akar lenni.
Héja
2023. december 13. 17:23
Marci is odamondogat. Csttanó pofás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!