Az amerikai nagykövet tudathasadásos állapotban van – a MAZSÖK vezetője David Pressman kijelentéséről

2023. december 01. 17:15

Szabó György szerint amikor David Pressman a zéró toleranciát emlegeti az antiszemitizmus kapcsán, akkor első körben arról kellene gondoskodnia, hogy ez a saját hazájában is megvalósuljon.

2023. december 01. 17:15
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Az elmúlt évek legbotrányosabb beszédének nevezte Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) vezetője David Pressman, az USA budapesti nagykövetének köszöntőjét, amelyet a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott.

Emlékezetes, Pressman egyebek mellett azt mondta, hogy nincsenek biztonságban a zsidók Magyarországon, a magyar kormány pedig bátorítja az antiszemitizmust.

Szabó György személyesen hallgatta végig Pressman köszöntőjét, amelyet majdnem ott is hagyott.

A nagykövet úr valamilyen tudathasadásos állapotban élhet, ha az USA-t és Magyarországot ebben a kérdésben így összekeveri – mondta lapunknak nyilatkozva Szabó György. Hozzátette: az elmúlt években az Egyesült Államokban több zsinagógát és zsidó vallású embert ért támadás, antiszemita cselekedeteket tömkelegének lehettünk tanúi. Miközben a hazánkban az ilyen típusú bűncselekmények száma gyakorlatilag nullára csökkent.

Amikor Pressman a zéró toleranciát emlegeti, akkor első körben arról kellene gondoskodnia, hogy ez a saját hazájában is megvalósuljon 

– hívta fel a figyelmet Szabó.

A MAZSÖK vezetője emlékeztetett arra is, hogy a nagykövet kitért az Izraellel való magyar kapcsolatra is, amelyet kitűnőnek nevezett. Jó lenne azonban, ha a saját országa is egyértelműsítené a viszonyát a zsidó állammal, és nem folytatna kétkulacsos politikát. Az USA ugyanis egyik oldalról támogatja Izraelt, másik oldalról tűzszünetre szólítja fel – mondta Szabó György. Amíg az USA így viselkedik, jobb lenne, ha Pressman nem Magyarországot bírálná – tette hozzá.

Pressman beszédében a kormány nemzeti konzultációs plakátjait is számon kérte, amelynek egyik szereplője Soros György fia, Alex Soros. Szabó ennek kapcsán hangsúlyozta: ez a vita a Soros Györgyöt megjelentető plakátok kapcsán pár évvel ezelőtt már lezajlott, és 

egyértelműen bebizonyosodott, hogy semmilyen antiszemita felhangja nincs a kormány kampányának. 

Arról a Soros-családról és az általuk irányított szervezetről beszélünk egyébként, amely nyíltan Izrael-ellenes propagandát folytat – mutatott rá Szabó György.

A MAZSÖK vezetője arra is felhívta a figyelmet, az elmúlt időszak felmérései szerint a palesztin-izraeli konfliktus kapcsán a magyar társadalom többsége a zsidó államnak ad igazat, ami ugyanakkor egyáltalán nem mondható el az amerikaiakról.

(Az interjú felvétele a sabbath bejövetele előtt történt) 

Nyitókép: Pressman az idei Pride-felvonuláson (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 02. 18:23
Szar zsidó propaganda. Aljas is, hazug is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
BoRob1
2023. december 02. 04:54
Ez semmi másról nem szól, csak a libbant sajtójuknak ad újabb hazugság csomagot, nehogy az emberek máshonnan is információhoz jussanak, és kiderüljön mi is az igazság. Mert ha az összes libsi újság arról ír, hogy a Magyarok antiszemiták és a nagykövetünk harcol ellenük, akkor azt az amerikai kétkedés nélkül el fogja hinni. Ezzel már kész is az az ideológia, ami alapján támadni és szankciózni lehet egy népet/országot!
southwind-2
2023. december 02. 00:10
ezek egymás faszával kaszálják a csalánt vagy hogy
csapláros
2023. december 01. 22:48
gyzoltan-2csicseriborso3 2023. december 01. 21:39 ..."-és mily sors jut a magyarságnak Magyarországon?! Jobbágyok, cselédek vagyunk a zsidóság mellett, amint rendre fejünkhöz vágják..?!"... NE HAZUDOZZ! 2010 óta mást sem csinál a magyar kormány, mint hogy EB URA FAKÓT! és UGOCSA NON CORONAT-ot mond a liberálnácizmust a magyarság torkán lenyomni kívánó Brüsszelnek és a hazai ballibbant nemzetárulóknak! Semmivel nincs kisebb esély gójként érvényesülni, mint zsidóként. Azzal is a magyarság sorai erősödnek, hogy 1989-től fogadjuk be a külországokból ide menekülő magyarságot ÉS emellett milliárdokkal segítjük a kinn maradók magyarságmegőrzését! Ezzel szemben például a beregszászi zsidóság is KÜLFÖLDRŐL kapott támogatásokból újította meg magát, egyben a kárpátaljai magyarságot is erősítve ezzel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!