Az egyetlen európai hete

2023. december 09. 07:09

Ha valóban Orbán az egyetlen európai Európában, akkor a kontinens területe, lakossága és gazdasági ereje riasztóan zsugorodik.

2023. december 09. 07:09
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a Le Point című francia hetilapnak, a Macron elnökkel folytatott párizsi megbeszélése előtt), hogy »mi, európaiak nem vagyunk hajlandók teljes jogú tagként elfogadni Ukrajnát«.

Ezzel szemben a tény az, hogy az európaiak hajlandók ezt a szándékukat kinyilvánítani és megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat, egyedül Orbán tiltakozik ellene. De ha valóban ő az egyetlen európai Európában, akkor a kontinens területe, lakossága és gazdasági ereje riasztóan zsugorodik, úgy, ahogy arra Orbán többször is figyelmeztetett. Igaz, talán maga sem hitte volna, hogy ez ilyen drámai gyorsasággal következik be. Mellesleg én sem hiszem.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt is állította a miniszterelnök (ugyanott), hogy Ukrajna többek között azért sem alkalmas a csatlakozásra, mert »köztudottan a világ egyik legkorruptabb országa«.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Transparency International világszerte mértékadónak tekintett korrupciós rangsorában Ukrajna a 111. helyen áll, mindössze néhány hellyel a már régóta uniós csatlakozási tárgyalásokat folytató Szerbia és Törökország mögött, amely holtversenyben a 101. helyet foglalja el. Arról már nem is szólva, hogy ezek szerint szintén a világ legkorruptabb országai közé számító két ország vezetőivel Orbán a lehető legbarátibb viszonyt tartja fenn, és például Szerbia felvételét minden lehetséges alkalommal követeli. Nyilván mint a korrupció kiváló szakértője, az Európai Unió legkorruptabb tagjának, a 77. helyre rangsorolt Magyarországnak a miniszterelnöke. Bagoly mondja.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. december 10. 11:00
Kedves Gyuri bácsi! Sok egészséget és hosszú életet kívánunk önnek! Tudom, nem most van a születésnapja, de szeretnénk még hosszú-hosszú évtizedeken keresztül olvasni a morgolódását, kesergését, hazugságait, mert minden nap amikor olvashatjuk, olyan felemelő és üdítő. Eszméletlen jó érzés annak a tudata, hogy nem önök irányítják a hazánkat! Felszabadult, boldog érzés!
Hangillat
2023. december 10. 03:02
"... a kontinens lakossága és gazdasági ereje riasztóan zsugorodik."Mellesleg én sem hiszem." Tévhitű. Bolgár hazugság- termény arató. Arató bolgár hazugság- termény.
kontyos
2023. december 09. 22:19
Drága bulgárur...bassza meg az anyját...
tapir32
2023. december 09. 18:05
Putyin: „Orbán nem oroszpárti, ez hülyeség, nincsenek oroszbarát érzelmei, nem oroszbarát politikus, hanem magyarbarát politikus! Magyarország és Oroszország kapcsolatai az elmúlt évtizedekben kizárólag egymás érdekeinek figyelembevételével, mindig a pozitívumra támaszkodva épültek.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!