Frappánsan szúrt oda az Aldi a Lidlnek

2023. december 22. 15:48

Karácsony közeledtével ne legyünk szálka egymás szemében! – írták a „halháború” lezárására utalva.

2023. december 22. 15:48
null

Az elmúlt napokban éles halháború tört ki a Lidl és az Aldi között, ebben következett be egy újabb fordulat.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a Lidl ősz óta alkalmaz pénteki halnapot, amikor is eredetileg 15 százalékos kedvezményt kínált. Erre most reagált az Aldi és a csütörtököt nevezte ki a saját halakciója napjának 20 százalék kedvezményt kínálva. Azonnal megérkezett a Lidl válasza és a halpéntekeken már 25 százalékos akciót ajánlott. Az Aldi ezt megfejelte egy 30 százalékos árleszállítással, a Lidl erre válaszul halpéntekeken 25 százaléknál nagyobb árleszállítást alkalmaz. 

A sorozatos akciózásnak köszönhetően a friss bőrös lazacfilénél a Lidlnél 5290, az Aldinál 5629 forintba kerül. 

A csata újabb állomását, talán lezárását jelentheti az Aldi hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzés, melyben egy fricskát is tartogattak a konkurens cégnek: 

Karácsony közeledtével ne legyünk szálka egymás szemében! Mindenkit várunk december 24-én is, ha csak egy Lidl bit. 

Az első mondat határozottan a háború lezárására irányul, azonban a második mondat kicsit odaszúrt a Lidlnek, amiért a rivális zárva tart szenteste napján, ők viszont kinyitnak és ki fogják szolgálni a vásárlókat.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. december 22. 19:16
"europész 2023. december 22. 17:07 Kösz,hogy felvilágosítottál.Most már nem vagyok tudatlan.Látom mi van a LIDL-nél.De nem látom hogy mindenki halakkal felpakolva jönnének ki onnan.Egyébként az ALDI nekem jobban fekszik.Tisztességesebb az ALDI." Meg is érdemled. Az ALDI választéka siralmas, a zöldségese inkább valami komposztáló telepre hajaz, a krumplis pogácsájuk viszont jobb, mint a LIDL-é.. A dolgozói létszám is alacsonyabb, állandóan kupleráj van az eladótérben, hegyekben áll a kipakolásra váró cucc.. Minap éppen a szarrá penészedett, de láthatóan megfürdetett gesztenyén ámultam el.. az egyik üzletben 50%-al volt drágább, mint a másikban, ahol amúgy szép nagyszemű és egészséges volt a gesztenye.
Giszdúr
2023. december 22. 18:53
Én szeretem ezt a halháborút, határozottan több friss halat eszem azóta.
bornemissza-3
2023. december 22. 18:20
Az árfigyelő jó hatással volt rájuk. Hátha még a helyi piacok árait is magába foglalná.
bornemissza-3
2023. december 22. 18:15
A lényeg, hogy nullára szorítsák le az inflációt közös erővel. Akkor fognak itt profitálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!