L.L. Juniornak csak azt tudom mondani, amit annak idején az egyetemen a hallgatóimnak

2023. december 22. 20:17

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nem elég, hogy jók és ügyesek vagyunk, egyvalami nélkülözhetetlen, ez pedig nem más, mint az ízlés.

2023. december 22. 20:17
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Feltűnt nekem egy cigány férfi, akire érdemes figyelni. L.L. Juniornak hívják, annyit tudtam róla, hogy sikeres rapper, de soha nem hallottam tőle semmit. Bevallom, csak azért néztem meg a vele készült beszélgetést, mert kíváncsi voltam arra, hogy egykori tanítványom, jelenlegi kollégám, Zimon András mire megy egy roma rapperrel. (Érdekes, hogy most romázok, lehet, hogy az előbbi cigányozástól picit megijedtem.) 

Na szóval, valamivel több, mint fél órán keresztül néztem a Frisshirek.hu YouTube-csatornáján (frisshirekonline), mire megy egymással két, nagyon különböző ember. Előrebocsátom, hogy L.L. Junior meglepően jól fogalmaz, vannak nagyon jó meglátásai, gondolatai, és abszolút őszintének gondolom, hogy számára rendkívül fontos a közösségének, a nagyjából egymillióra tehető cigányság felemelése.

Ennyi dicséret után azért volna egy-két megjegyzésem. Félművelt embereknél nagyon gyakori, hogy nyakra-főre használnak kedvenc idegen szavakat. (Manapság ez nem olyan nagy baj, a Fidesz médiájánál még a sorstárs, Ballai Attila is ágazatvezető lehet.) Visszatérve, L.L. Junior majdnem percenként emlegette, hogy az edukáció volna az az eszköz, ami segítene abban, hogy képezzék magukat a magyarországi cigányok, hogy betanított munkások lehessenek például a győri Audinál vagy a kecskeméti Mercedesnél.
-De miért ne lehetnének tűzoltók, rendőrök vagy akár orvosok is?-tette hozzá.

A gond az, hogy L.L. Junior fejében az edukáció egyenlő a képzéssel, a tanulással, emlegeti is az OKJ-képzést. A helyzet azonban az, hogy az edukáció alapvetően mást, nevelést jelent (a latin »educare« igéből származik, ami azt jelenti, nevelni). Nagyon röviden: magam is támogatom a magyarországi cigányok körében az edukációt, de ez nem annyi, hogy tessék iskolapadba ülni, tanműhelyben elsajátítani szakmai fogásokat! Nem! Az edukáció a cigánygyerekek nevelését kell, hogy jelentse! Előbb a nevelés, aztán az oktatás! A nevelés jelenti az alapvető magatartási szabályok elsajátítását, azt hiszem, nem is kell ezt folytatni.  

L.L. Junior ebben az interjúban a tőle elvárható módon állt ki Győzikéért, akinek a hülyeségeit elintézte azzal, hogy egyszerűen vicces, és ez a foglalkozása. Mága Zoltánra büszke, hogy nem akárkinek, Donald Trumpnak játszott, és emögött az óriási teljesítmény mögött rengeteg gyakorlás, tudatos brand- és imázsépítés áll, ami tiszteletreméltó.

L.L. Juniornak csak azt tudom mondani, amit annak idején az egyetemen a hallgatóimnak: ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nem elég, hogy jók és ügyesek vagyunk, egyvalami nélkülözhetetlen, ez pedig nem más, mint az ízlés. Szerintem erről nem csak a vicces Győzike, meg a tehetséges és ügyes Mága Zoltán nem hallott, de még L.L. Juniornak sem hívták fel rá a figyelmét. Ezzel együtt mindenkinek ajánlom ezt az interjút!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. december 25. 16:55
Ezek a Juhász Péter, Havas Henrik stb. féle tengö-lengö, ingyenélö, simlis tagjai a budapesti lumpen-elitnek, - akik a csatornáikon osztják a katyvaszt, a szennyvizet a budapesti naiv tömegnek -, hantázó, blöffölö, heccelö szélhámosok. " sekélymagyarok..
catalina11
2023. december 25. 16:53
..nem elég, hogy jók és ügyesek vagyunk, egyvalami nélkülözhetetlen, ez pedig nem más, mint az ízlés." Varnus Xavér ... "Barátaim, a múlt heti adással elköszöntem a Heti Hetes stábjától,...De abba kellett hagynom, mert van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselnek személyes megítélésem szerint, amelyet még Gálvölgyi Jani humora sem volt képes ellensúlyozni. .. a műsor egynémely szereplőjéből roppant részrehajlóan vakkantgató politikai indulat nem finom dolog. .... És még egy csekélység: én az életemet tettem fel az orgonára, s mind a nagyközönség számára, mind pedig számomra mélységesen sértő, ha ezt a hitemet hétről hétre gúny tárgyává próbálja tenni néhány életmű nélküli nimand és rosszfogú rué, (kéjenc) akiknek szellemi nívója egyenes arányban áll kinézetükkel. S ha soraimat olvasván bárkiben felmerül a gyanú, hogy célzásom netán rá is vonatkozik, messzemenően biztosíthatom arról, hogy megérzése helyénvaló. ....."
cutcopy
2023. december 25. 14:50
Milyen ízlés vén demens, bögyös szőke hosszúhajú..? )
goldie-2
2023. december 25. 13:58
Ezt az alkoholba áztatott pofát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!