Már több mint egymillióan vettek részt a nemzeti konzultációban

2023. december 29. 16:03

Dömötör Csaba szerint minél többen állunk ki a szuverenitásunk mellett, annál könnyebben lehet majd a kiállni a magyar álláspont mellett a következő hónapok vitáiban.

2023. december 29. 16:03

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint jóval a határidő vége előtt már egymillió 14 ezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban. Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében – írta az államtitkár, hozzátéve: a kérdés azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések.

Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához

– fűzte hozzá. Hangsúlyozta, hogy a konzultációban ezeken a kérdéseken kívül mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét.

A kérdésekre január 10-ig lehet válaszolni. A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza, a konzultációban résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta – ismertette az államtitkár, aki egyben a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket. „Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Miskacifra
2023. december 30. 18:16
Megkérdezik a kisgyerekektől: Szeretnétek fagyizni? Akarjátok azt a távirányítós játékot? Melyik sütiből kértek?. Örültök, hogy holnap nincs suli? Na valahogy ilyen ez a konzultáció. Néphülyítés netovábbja.
bagira002
2023. december 30. 05:30
Konzultációt mindenki töltse ki küldje el ,vegyék komolyan . Töltse ki küldje el. https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/
Andilla
2023. december 29. 23:31
Nem valami lényeges kérdések. Arról viszont érdemes lenne egy konzultáció, hogy mennyire akarunk a korrupt bűnbanda WHO fennhatósága alá tartozni, mint a már létező világkormány egyik karja. Ha már a szuverenitásunkról van szó.
Tommaso
2023. december 29. 21:40
8 milliónál több magyar állampolgárból HA igazat szól a FIDESZ - 1.000.000 visszaküldte, ki tudja, milyen megjegyzésekkel. Mindenesetre a FIDESZ komoly biztonsági csapattal vigyáz arra, hogy rajtuk kivül senki más ne tekinthesse meg, s nem számolhassa meg a papirfecniket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!