Másállapot

2023. december 02. 09:07

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete ezúttal a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján mondott épületes marhaságokat.

2023. december 02. 09:07
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Továbbra sem bír magával a szereptévesztésben lévő David Pressman. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete ezúttal a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján mondott épületes marhaságokat.

»Óriásplakátokat helyeznek ki, amelyeken egy vigyorgó, Magyarország felett uralkodó zsidó milliárdos látható, és a plakát arra figyelmeztet, ‘ne hagyjuk, hogy Soros nevessen utoljára’. […] Egy legutóbbi plakáton ugyanennek a milliárdosnak a fia látható, amint az Európai Bizottság elnöke mögött bukkan fel, árnyékként. Nem kell sárga csillagot tűznünk ezekre a plakátokra ahhoz, hogy megértsük a megjelenésük kontextusát és a képek mögött rejlő jelentést.«

Excellenciás uram képtelen elfogadni, hogy – Nyugat-Európa nagyvárosaival szemben – nálunk nincs Izrael-ellenes demonstráció, zsidó állampolgárokat fenyegető terror. (Nagykövetelődjét, David B. Cornsteint is meghazudtolja, aki búcsúinterjújában kijelentette, antiszemitizmusnak nyomát sem látta nálunk.) »Minél jobban próbálkozik, annál kellemetlenebb lesz, nagykövet úr« – írja közösségi oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.  »A zsidó élet reneszánszát éli Magyarországon.« Schiffer Andrást is kiverte járásából a túlmozgásos diplomata:

»Mi volna, ha egyszer az életben egy amerikai helytartó megismerkedne a gyarmatinak gondolt társadalom történetével, kultúrájával, rezdüléseivel, mielőtt eligazítást tart? Ez a pökhendi tempó ugyanis egyre kevesebb helyen jön be a földgolyón.«

Nagyon gáz.

Én csak azt kérdezném a tengerentúlról delegált huhogótól: vajon miért épp nálunk, az »antiszemita« Magyarországon játssza esedékes futballmeccseit a háborúban álló Izrael válogatottja?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. december 04. 13:36
A hazug buzi pedofil jobban tenné, ha a politikát mellőzné. Csakis a Pride csúfságokkak foglalja el magát, igaz, télen a cukik nem vonulnak a hideg miatt, elfagyna nekik ott alul az a valami korcs maradék ...
irmag2
2023. december 03. 12:54
Azon az úton kell megválnunk tőle, amelyiken ez nem tud járni és betartani, DIPLOMÁCIAI!
Sulammit
2023. december 03. 08:51
Ez a Pressmanci nem merne elmenni pl. Berlinbe, vagy Londonba osztani az észt, kiosztani a politikusaikat, de még a saját hazájában is egyenesre vernék a púpját.
koronaszepe
2023. december 02. 22:31
Magyarországon nincs antiszemitizmus! Ezt csak ezek a mocskos, buzi zsidók terjesztik rólunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!