Mint minden rendes embert, engem is megvágtak római jogból

2023. december 16. 14:19

Megjegyzem, ami érdekelt, például a nemzetközi jog, azzal nem volt problémám. Rettegett tárgy volt, de én lazán hoztam.

2023. december 16. 14:19
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„HAVAS VÁLASZOL

Ágoston Péternek teljesen igaza van, mert az előző bejegyzés alatt azt kérdezte: «Hogy diplomázott le, ha képtelen bármit bebiflázni, mint a törvényeket?» Hát, az történt, hogy elsőévesként – mint minden rendes embert – engem is megvágtak római jogból. Akkor jöttem rá, hogy itt biflázni kell. Máig emlékszem, hogy még karácsonykor is az ölemben volt vagy a Büntető Törvénykönyv, vagy a Polgári Törvénykönyv, és nem volt mese, meg kellett tanulnom. Megjegyzem, ami érdekelt, például a nemzetközi jog, azzal nem volt problémám. Rettegett tárgy volt, de én lazán hoztam.

Egyébként valamit az előzményekről: már nem emlékszem, hogy első vagy másodikos gimnazista voltam, amikor a magyartanárunk, a Kovács tanár úr véletlenül felszólított, hogy mondjam el A walesi bárdokat. Eszem ágában sem volt megtanulni, és bár én voltam a kedvence (nem véletlenül, mert már akkor olvastam, mint az őrült, meg még verseket is írtam), soha nem feleltetett, de akkor négy, egymást követő irodalom óra azzal kezdődött, hogy: «Havas! Megtanultad már végre A walesi bárdokat?» Mondtam, hogy nem, erre beírt egy egyest. A negyedik után beírt az ellenőrzőbe, hogy: «Kedves Szülők! Én ezt a gyereket meg fogom buktatni, ha nem tanulja meg A walesi bárdokat.» Hazavittem, aztán a nagyanyám azt mondta, hogy alsógatyában feküdjek a térdére. Legalább öt percig csépelt egy sodrófával, hiába magyaráztam, hogy én már nagyfiú vagyok. Aztán együtt kezdtük tanulni A walesi bárdokat, és a következő órán az első két sor után Kovács tanár úr azt mondta, hogy: «Havas, ez épp elég tőled.»

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Havas Henrik

Facebook

Idézőjel

Volt egy rövid, 1-2 éves időszak, amikor én diktáltam a divatot Magyarországon.

Nyitókép: Youtube/ATV

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacikuki007
2024. január 01. 01:52
Tudjuk, te vagy a világ legokosabb legfaszább gyereke, most már eldugulhatnál egy időre, te egoista nárcisztikus FASZ.
pesszimista
2023. december 18. 14:47
A nagyképű Havas , most éppen rendes embernek hazudja magát, pedig hol áll ő attól.
nyoooc
2023. december 18. 13:24
Engem nem vágtak meg római jogból. Akkor nem lehetek rendes ember? :) Engem is buktattak meg szigorlaton, teljesen más, nem jogi tananyagból, én is meg tudom magyarázni a bizonyítványt. Kérkedni viszont nem kérkedek vele, legfeljebb arra vagyok büszke, hogy utána talpraálltam.
2023. december 18. 10:52 Szerkesztve
Te a saját polírozásodon kívül semmihez sem értesz. Lökött vagy és havas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!