Népszavazást kezdeményez az eutanáziáért a Momentum

2023. december 11. 15:59

Karsai Dániel ügyében indítja el az akciót a párt.

2023. december 11. 15:59
null

Két népszavazási kérdést nyújtott be a Momentum, Karsai Dániel és testvére hétfőn a Nemzeti Választási Irodánál (NVI). 

Ezt a két kérdést nyújtották be:

  • Akarja-e ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik gyógyíthatatlan, számukra elviselhetetlen mértékű fizikai vagy mentális szenvedést okozó, és emiatt az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen halálos betegségben szenvednek, és az állapotukban nem várható javulás.
  • Akarja-e ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik fizikai állapotuk okán az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, vagy a javulás lehetősége nélküli helyzetben vannak.

Ha a hatóság átengedi a javaslatot, 200 ezer aláírásra lesz szükség, hogy a kérdésről népszavazás legyen. A Momentum abban bízik, hogy június 9-én, az EP- és önkormányzati választásokkal egy időben lehet majd szavazni a két kérdésről.

Nyitókép: Facebook-képernyőfotó

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. december 13. 09:09
Jó a két kérdés. Mármint kabaréba, és annak tükrében, hogy ettől sokkal kevésbé szakirányú tudásigényt nélkülöző kérdéseket ők maguk is megfúrtak már. A feltett kérdések korrekt megválaszolásához komplett orvosi, pszichológiai képzettség kellene és akkor még a jogi és morális anomáliákról nem is beszéltünk.
alexandrosz-2
2023. december 12. 14:54
Szabadon megöngyilkolhatjátok MAGATOKAT. Mindegy minek becézitek. De másokat nem kötelezhettek erre. Se. Ez van.
catalina11
2023. december 12. 13:29
Népszavazást kezdeményez az eutanáziáért a Momentum! kezdhetik magukon!
palicsi-2
2023. december 12. 06:46
Milyen meglepő, hogy nem a nyugdíjas egyesület terjeszt elő, ilyen ötletet! Vagy nem is meglepő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!