Több milliós pénzbüntetést szabtak ki Balázsék egyik reggeli műsora miatt

2023. december 14. 19:59

Az OnlyFans weboldallal kapcsolatban tett utalásaik miatt más korhatár besorolás lett volna szükséges.

2023. december 14. 19:59

Közigazgatási hatósági eljárást indít egy bejelentés alapján a Médiatanács a Rádió 1 médiaszolgáltatója ellen a szeptember 19-én sugárzott Balázsék című reggeli műsorban elhangzottak miatt – olvasható az NMHH közleményében.

A Médiatanács megállapítása szerint, a kifogásolt részletekben a műsorvezetők, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani 

az OnlyFans weboldallal kapcsolatban olyan közvetett és közvetlen szexuális utalásokat tettek, amelyek még a 16 éven aluli hallgatókra is káros hatással lehettek. 

A Médiatanács szerint a műsorszám a szexualitás társadalmilag elfogadottól eltérő formáit, valamint az érzelemmentes kapcsolatokat elfogadottként vagy követendő mintaként ábrázolta, ezért a „16 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel kellett volna azt ellátni, és ennek megfelelően csak 21 óra után sugározni.

A fentiek következményeként 5,15 millió forint bírságot szabott ki a Médiatanács a Rádió 1-re.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2023. december 15. 22:09
A Médiatanács menjen a kurva anyjába! Nincs törvénybe foglalva, hogy a kúráshoz elköteleződés kell, csak az, hogy a kizáró okok hiányán túl meglegyen a betöltött beleegyezési korhatár és a kölcsönös beleegyezés. Ha valakinek kell a dugáshoz az érzelmi elköteleződés, az az ő dolga, de ne akarja másnak is előírni.
sagirdilsiz-2
2023. december 15. 11:07
Egy rádióban a korhatár besorolás hogyan nyilvánul meg? Percenként bemondják? (nem vagyok rádió hallgató)
I feel the earth move under my feet
2023. december 14. 20:18
Ha valaki eddig nem hallott volna még az OF-ról, hát a hazai média szereplői biztos, hogy tettek azért, hogy ez a hiányosság korrigálva legyen. (az külön poén, hogy a libbsi média kitenyésztette szakadék ribancok viselt dolgai adták az apropót..)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!