Valahogy mindig belefutok a világvégébe

2023. december 21. 07:47

Mert bármikor is lesz a világvége, biztos, hogy jobb világbékében élni addig is, mint világháborúban.

2023. december 21. 07:47
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Valahogy mindig belefutok a világvégébe…

Kinyitom az újságot ott is ott van, baráti beszélgetésekben is újra-újra előjön, ott integet a könyvespolcról.

Feléltük a gyerekeink jövőjét. Nem tartható ez a fogyasztás. Elfogynak a nyersanyagok. Háborúk. Klimaválság. Éhínség. Migráció.

Már földrajz órán, 1986-ban azt mondta Margit néni, hogy ne használjunk dezodort, mert nő az ózonlyuk és megolvadnak a jéghegyek.
Aztán mondják, hogy ez csak marketing. Volt már ilyen hideg-meleg. 

A papír szívószál pedig a legnagyobb szivatás, mert beleolvad a papirdobozkába és az almalé ott lötyög kiszívhatatlanul.

Mindig bizakodva néztem a jövőbe. 

Ha lesz, aminek lönni köll, akkorra gondolok. Nem lesz telefon, meg autó se talán, tudok-e termelni paradicsomot és azt elviszik-e a zombihordák?

Ami biztos, amiben minden világvége szerző egyetért, hogy az összetartó közösségek élnek túl. 

Ami biztos, amiben a teljes pszichológia tudomány egyetért, hogy az összetartó közösség boldog.

Tehát, ha holnap van a világvége, ha holnapután - érdemes most elkezdeni egymást támogatni, szeretni, akkor is, ha a másik idegesítően gondolkodik vagy viselkedik.

Mert mindig lesznek pillanatok, amikor megrogyunk és mindig kell valaki, aki a hónunk alá nyúl. Lehet az egy járókelő, szomszéd vagy bárki - van, aki ott van, mikor feladnád, van, aki elfordul. Mi legyünk mind ott!

Mert bármikor is lesz a világvége, biztos, hogy jobb világbékében élni addig is, mint világháborúban…”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. december 21. 18:06
Van nyolcmilliárd, aki majd belefut. Pár szarkeverő meg punnyadni fog a bunkerben, amíg a biztonsági szolgálat pár tagja össze nem súg...
Pelso j.
2023. december 21. 11:38
"nyersanyagok. Háborúk. Klimaválság. Éhínség. Migráció." Ne sopánkodj, fruzsi. Lényeg a közeli valóság: a fidesz elérte eredeti célját, amire alapították: korlátlan politikai hatalom és anyagiak.
tapir32
2023. december 21. 08:35
Én a társadalmat mint az egymásrautaltságok hálózatát tekintem és ez alapján értelmetlen minden ellenségeskedés. A világvégéhez csak annyit, hogy ha ezalatt az üdvtörténeti és a történeti idő végérvényes egybeesését értem, akkor a világvége egy kívánatos dolog. Ekkor, az emberek testi, szellemi, lelki, erkölcsi gyarapodása eléri azt a szintet, hogy Krisztus magához hasonlatos Isten emberekkel találkozzék. Nietzsche sokszor félremagyarázott szavai cáfolatra lelnének. Isten, azaz, a bennünk lakó isteni rész nem halott.
gyzoltan-2
2023. december 21. 08:20
"Mert bármikor is lesz a világvége, biztos, hogy jobb világbékében élni addig is, mint világháborúban." -már az alapállás is hiányos, téves! A világháború jelenleg is változatlan erővel tart , folyik.., melynek éppen az egyik negatív következménye az észszerű mértéktartás elmaradása, kizárása..! Az összefogás pedig esetünkben nemzeti alapon történhetne meg, ha nem lenne már erősebb, életrevalóbb kizáró tényező a pályán, lecsonkolt országunkban..! Maffiafegyelemmel, őrző-védő felügyelettel, felügyelőkkel.., és hatalommal... -köhögünk, szédelgünk, kábítanak, hogy még a diagnózis se születhessen meg..! Higgyük, hogy sose halunk meg... -csak pozitívan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!