Vigyázat, Nógrád vármegyében medve tűnt fel!

2023. december 17. 16:50

Szabó Vilmos, Rimóc polgármestere a Facebook-oldalán hívta fel a lakosság figyelmét a veszélyre, s, hogy mit tegyenek, ha mégis találkoznak az állattal.

2023. december 17. 16:50

A napokban a Nógrád vármegyei Cereden és Szilaspogonyban, szombat reggel pedig Rimócon, a Szarka-völgy környékén találkoztak a vadászok medvével – számol be a nool. Szabó Vilmos, Rimóc polgármestere a Facebook-oldalán hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a természetjárók legyenek nagyon óvatosak. 

A medve mozgástere ugyanis több tíz kilométer is lehet, ezért bárhol felbukkanhat. 

Ezután a politikus arról ír, hogyan kell a medvével történő konfliktushelyzeteket kezelni. „A medve nem játék, a medvét el kell kerülni! A medvével nem kell barátkozni – bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez kapcsolódik! A medve indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli” – fogalmaz.

Nyitóképünk illusztráció: Vanyarc/ON Facebook-oldala

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. december 17. 22:36
A medvék reconquistája megkezdődött!
Halder_1899
2023. december 17. 22:08
Aki szerint a medvének ez a természetes élőhelye és hagyni kell, akár több is legyen annak kívánom nyugodtan engedje el feleségét és gyerekeit Nógrádba a hegyekbe kirándulni. A medve öl embereket, ÖL, minket, és nem természetes élőhelye az, ahol sok-sok ideig nem volt egy medve sem, az már az ember élőhelye. Képtelenség, hogy nem lehet senkit sem engedni kirándulni, mert egy medve szétmarcangolhatja néhány barom miatt és most már két magyar hegységbe mennek úgy kirándulni családok, hogy közben azt nézik nehogy baj legyen, de semmit sem tudnak csinálni ha medve megjelenik és támad, mert az embernek semmi, DE SEMMI esélye sincs egy medve támadás esetén. Tehát egy olyan élőlényt védünk aki az emberre életveszélyes és nem tudunk védekezni. Miért is jó ez ????????? .
rockercicc
2023. december 17. 20:09
Cuki maci :))))
bakter-4
2023. december 17. 20:06
A medve nem gonosz, rosszindulatú gyilkológép. Nekünk, az állítólag legmagasabb rendű fajnak kell megtanulnia hogyan kezeljen egy találkozást a medvék természetes élőhelyén. A lehető legrosszabb reakció arra, hogy megjelennek medvék farkasok,.... a magyarországi erdőkben, dombokon ,.... az, hogy egyes aljas gyilkosok meg akarják őket ölni. Je suis medve !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!