„Cigányoknak tilos a belépés” – hirdette egy kecskeméti italbolt LED-kijelzője

2024. január 30. 17:17

A Roma Szeretetszolgálat megteszi a megfelelő jogi lépéseket az ügyben – mondta el Ifj. Rostás-Farkas György.

2024. január 30. 17:17

Rasszista felirat jelent meg Kecsekeméten az egyik italbolt LED-kijelzőjén – adta hírül az RTL. Az italbolt Facebook-oldalán magyarázta meg a történteket, szerintük a bolt kijelzőjét ismeretlenek törték fel, az üzenettől elhatárolódnak, az üggyel kapcsolatban pedig feljelentést tesznek. 

„A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk led panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk” – írták.

Az ügyben megszólalt a Roma Szeretetszolgálat részéről Ifj. Rostás-Farkas György is, azt írta: „Természetesen elítéljük a rasszizmus összes formáját, és megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!”

Nyitókép: romacharity.com

***

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. március 04. 22:31
Mint a viccben, amikor a roma kisebbségi dupla annyiért árulja a házát, mint a szomszéd zsidó vallási felekezethez tartozó ember. - De mégis, hogy lelhet ez??? Ugyanannak az ikerháznak a fele, én vagyok az ingatlanos (is), mégis kétszer annyit kérsz érte? De miért? - Ja kérem, nekem nincs c..ny szomszédom!
Mandiner444hu
2024. január 31. 12:01
Mérhetetlen anyagi és mentális tehet rónak a magyarok, Magyarország vállára. Senki sem hívta hazánkba őket.
nemecsek-3
2024. január 31. 11:26 Szerkesztve
Nem fért ki a LED panelre, hogy a kocsmában tilos hangoskodni másokat molesztálni, személyzetet inzultálni, a sarokba hányni, a berendezést megrongálni, összetörni, verekedni büdösen megjelenni és fizetés nélkül távozni A kiírás messze nem rasszizmus mert a roma (meg minden eltérő származású) honfitársat akik dolgoznak, kulturált viselkedést mutatnak embernek neveznek
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 31. 10:19
"alexandrosz-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 31. 08:08 Mi a baj a szappannal? Ugyan olyan kamu, mint a lámpaernyő. Ciki a szembesülés a hazugságaitokkal zsidó? Vagy nem szoktatok szappant használni és zavaró a szemnesités ezzel a higiéniai anyaggal?" Egészen biztos lehetsz benne, hogy én gyakrabban használok szappant, mint te az eszedet. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!