Kossuth-díjat is kap Győzike?

2024. január 10. 17:57

A politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van.

2024. január 10. 17:57
Dúró Dóra
Dúró Dóra
Facebook

„Novák Katalin, hazánk köztársasági elnöke születésnapja alkalmából felköszöntötte Gáspár Győzőt.

A Fidesz szavazatfelhajtó reklámszakembereit nem igazán érdekli a köztársasági elnöki hivatal tekintélye, de az a baj, hogy a jelek szerint a hivatalt viselő köztársasági elnököt sem. Gáspár Győző, akivel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda, 50 éves lett, Magyarország köztársasági elnöke pedig begyakorolt mozdulattal tollat ragadott, és aláírta a »showmant« felköszöntő levelet. Úgy gondolta, ez egy olyan esemény, amelynek kapcsán Magyarország első számú közjogi méltóságának teendője van, és véletlenül sem mulasztotta el sűrű elfoglaltságai közepette sem megírni levelét.

A politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van.

Mi az oka annak, hogy Novák Katalin felköszöntötte Győzikét? A Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott. Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada. Hogy ennek milyen társadalmi-morális következményei vannak fiataljainkra nézve, az cseppet sem érdekli a hatalomtechnikusokat. A Fidesz praktikus okokból még kifejezi (anyagi) megbecsülését udvarhű értelmisége felé, de a folyton »problémázó« szakemberek helyett a hangsúly már a gátlások nélkül éljenző és könnyen kifizethető celebvilágon van.

Mi a szimbolikus üzenete annak, hogy Novák Katalin felköszöntötte Győzikét? Magyarország első számú közjogi méltósága úgy gondolja, hogy Győzike olyan teljesíteményt tett le a nemzet asztalára, amiért megérdemli az ő kitüntetett figyelmét, köszöntését. Ellenben nem köszönti azokat, akik a kormány politikájának veszteseiként nem kapnak megbecsülést: megalázó bérekért robotoló munkavállalókat, a munkájukat éppen filippínók miatt elvesztő családfenntartókat, alacsony nyugdíjukból nyomorgó időseket, évek óta romló körülmények közt dolgozó állami alkalmazottakat és még sorolhatnánk. De Győzikét igen. Ugyanis ő hoz szavazatokat a Fidesznek. Nem pedig azok, akikkel szemben a Fidesz vezeti ezt az országot. Novák Katalin azt üzeni, hogy neki köztársasági elnökként is azok számítanak, akik szavazatot hoznak a Pártnak. »Kifejezi a nemzet egységét…?« Ugyan. Minek, ha a felével is elműködik?

Novák Katalin nemcsak azt mutatta meg, hogy küldő pártjához hasonlóan nem tartja be az ígéreteit, hanem azt is, hogy elnökként kiszolgálja a Fidesz pártpolitikai érdekeit, engedelmeskedik kommunikációs utasításainak, pártszempontjait érvényesíti. Ennyire nem maradt a köztársasági elnöknek tartása, tekintélye, ennyire kell a szavazat. Néha már krumpli sem kell hozzá.”

Nyitókép: Dúró Dóra Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. január 12. 17:51
HP & BL.
Mátyás01
2024. január 11. 16:20
Ház ez tényleg gáz és nem azért mert cigány vagy fideszes, hanem azért mert semmilyen teljesítmény nincs mögötte.
abcd2k
2024. január 11. 15:01
Hát igen, kedvenc autószerelőm kerékcsere közben kapásból megoldja a világ összes problémáját, a hazaira szán kb két percet. Node, akkor egy falusi polgármesternek, pedagógusnak, lakatosnak, építésznek, orvosnak, megmég mifenének kell lennie, hogy betölthesse a pozícióját? Kiből, miből lesznek a miniszterelnökök? Ugyan vessetek már egy pillantást az USA elnökére. Alapvetően két vezető típus van, szakmai, és menedzser ez a kettő a legritkább, kivételes esetben azonos személy, hosszú távon egyik sem lehet meg a másik nélkül. A sikeres felálláshoz a jó menedzser a legjobb szakmai vezetőket gyűjti maga köré.
Bell & Sebastian
2024. január 11. 12:56
tapir32! Úgy tűnik, csak gügyögöd a témát. Rendszerelmélet, szervezéselmélet, irányításelmélet egyetemi tárgyak, de nem a jogi egyetemen, ahol a Fidesz-kompánia végzett. Vannak még további érdekességek. Egy a hathoz arányban születnek a vezetők. Akiknek tehetsége van hozzá, a többinek nincs, hiába tanulja. Jobb lenne ha belátnád, hogy egy szakterület irányítása szakismereteket igényel. Egy pártigazolvány nem egyenlő az univerzális tehetség elnyerésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!