Lakatos Márk tisztában van vele, hogy sokakból ellenérzést vált ki

2024. január 10. 21:40

Ám ez közel sem zaklatja fel annyira, hogy csupán megfelelési vágyból besimuljon, és eldobja autentikusságát.

2024. január 10. 21:40
Takács Dalma
WMN

„A kötet egyik legfőbb erénye talán az, hogy Lakatos Márk a szórakoztató irodalom szintjére hozza a sokszor túlintellektualizált, elidegenített társadalmi diskurzust, és úgy ad értékes és fontos gondolkodnivalót, hogy közben egy pillanatra sem lankad az amúgy szaftos sztorikra szomjazó olvasó figyelme.

És már ebből is sejthető, hogy bár a regényben sok a csillám, a buli, az önfeledtség, mégsem lesz hurráoptimista, nem fedi el a bőrhibákat. Vállalja a fájdalmas dolgokat is: a sebezhetőséget, a bénázásokat, és az olyan, még az LMBTQ-közösségen belül is megosztónak számító kérdéseket, mint amilyen Lakatos Márk megítélése. Ugyanis könyvbeli és valós karakterét egyaránt gyakran éri a vád, hogy harsányságával és extravaganciájával csak még tovább mélyíti a homofób társadalom és az LMBTQ-közösség közti szakadékot, és árnyékot vet beilleszkedni próbáló, normatívabb megjelenésű sorstársaira is.

Noha a dilemmát megpengeti a kötet, végül nem oldja fel, és talán nem is kell: Lakatos Márk tisztában van vele, hogy sokakból ellenérzést vált ki, ám ez közel sem zaklatja fel annyira, hogy csupán megfelelési vágyból besimuljon, és eldobja autentikusságát. És ez így van jól – hiszen, ha megtenné, épp arról mondana le, ami a legjobban élteti, és amit leginkább szeretne átadni követőinek is: a szabadságot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfelvétel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2024. március 10. 11:11 Szerkesztve
Lakatos Márkot már ismerjük, viszont már kovács dalmát is. Ő megteszi, amit Márk nem, besimul a kurva anyját. Nehéz eldönteni melyik a hígabb szar.
Conduct
2024. január 28. 12:16
Ettől még a határ a csillagos ég.Orbán Viktor is sokakból ellenérzést vált ki mégis Magyarország miniszterelnöke.
agenda
2024. január 12. 18:31
Ellenérzést? UNDORT! Undorom tőletek. A primitív, buta kivagyiságotoktól. Tőletek, akik azt hiszitek, hogy mert hülyék vagytok, akkor már valakik is. Ááááá, förtelmesek vagytok.
Selamat
2024. január 12. 08:26
Édes jó Istenem, egy Lakatos Márk meg az ő autentikussága :DDDDD S mindez a wmn-n :DDDDD Egyik hülyébbb mint a másik. Hát még együtt. S akkor érkezik meg csak Kristóf a minden szentek megjelenési autentikusságában. Wmn világ. Ja :DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!