Lengyel László páros lábbal beleszállt az ellenzékbe: „Orbán Viktorhoz még el sem értek, előbb egymást csépelik”

2024. január 03. 16:09

A baloldali politológus szerint az ellenzék nem végzi el a munkáját.

2024. január 03. 16:09
null

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának kedd esti vendége volt Lengyel László. A jobboldalisággal nehezen vádolható politológus szerint hiába vesztett szavazóbázisából a Fidesz, ezt nem tudja az ellenzék a saját malmára hajtani, ugyanis nem nő a baloldali pártok támogatása sem. 

A Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója a csatornának elmondta, a magyarok többsége hiába tartja a kormány hibájának az elmúlt évi brutális inflációt, ez nem látszódik meg a szavazási preferenciákon. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lengyel László hibának tartja azt a felfogást, mely szerint egyesek a propagandára fogják, hogy a Fidesztől elpártolók nem az ellenzéket erősítik. Ezt azzal indokolta, hogy a közösségi oldalakon semmi sem akadályozza a független gondolat terjedését. 

Orbán üzenetei szinte teljesen átmennek a társadalomba, de mi az ellenzék önálló üzenete? Amit ő talált ki, és amit minden nap elmond?”

– tette fel a kérdést, majd úgy folytatta, az ellenzék nem végzi el a munkáját. 

Kiemelte, hogy az Európai Parlamenti és az önkormányzati választással kapcsolatban sem tudni, mit akar az ellenzék. 

Szavai szerint elég lenne csak egy-egy mondatot üzenni, amit el lehetne juttatni a szavazókhoz. Kiemelte: 

nehéz azt várni a választóktól, hogy azokra a pártokra szavazzanak, melyek már számtalanszor kikaptak”. 

Leszögezte, azért van sok bizonytalan választó, mert nincs alternatív ellenzék, „nincs egy olyan csapat, akik megértenék, hogy csak egyetlen ellenfelük van: Orbán Viktor”. 

De Orbán Viktorhoz még el sem értek, előbb egymást csépelik. Orbán Viktort kellene egyszer megütniük, és ez eddig még nem sikerült”

– magyarázta Lengyel László, aki szerint még van fél év a választásokig, az elég idő, hogy kitalálják a megfelelő üzenetet és eljuttassák a választókhoz. 

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 14. 19:47
A pénzkutató változatlanul ostoba libbcsikommcsi. Ötlettelen. Siratja az újabb vereséget.
BAJA
2024. január 09. 05:51
ez meg ki?
Tommaso
2024. január 05. 12:54
VV Putyin a Mandinernek: "Imponál, ahogy Orbán kiáll az orosz nemzeti érdekekért. Pjotr Szijj külügyminiszterét ezért magas orosz állami kitüntetéssel is jutalmaztam"
papalimapapa
2024. január 04. 13:58
Csatornafedeleket lehegeszteni! Pénzügykutatót beszántani, kötött mellényeket betíltani! A lengyelekkel pedig jó lesz vigyázni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!