Nagy a csend a baloldalon: úgy néz ki, senkit sem érdekel a Lánchíd korrupciógyanús felújításának ügye

2024. január 20. 20:33

A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, amelyet eddig csak a Fidesz támogatott.

2024. január 20. 20:33

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje pénteken közölte: levélben kéri Karácsony Gergelyt és a budapesti képviselőket, hogy a Fővárosi Közgyűlés állítson fel vizsgálóbizottságot a Lánchíd-felújítás kivizsgálására. A lap szerint azonban egyelőre nagy a csend a baloldalon, nincs nagy lelkesedés, hogy felgöngyölítsék a Lánchíd korrupciógyanús felújításának ügyét, hiszen eddig egyetlen másik ellenzéki párt sem jelezte, hogy szeretné tisztázni a projekt körülményeit. A lap érdeklődésére Brenner elmondta, őt sem keresték a baloldali pártok az ügyben. 

A fővárosi Fidesz ugyanakkor bejelentette, hogy támogatja a vizsgálóbizottság felállítását.

A Magyar Nemzet szerint a Brenner Koloman-féle vizsgálóbizottság arra keresné a választ, hogy összefügg-e a felújítás a kivitelező cégnél történt házkutatással. A jobbikus politikus szerint tisztázni kell a helyzetet, az ugyanis nem lehet, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet szimbólumát a korrupció gyanúja lengje körül. A tudott tények között egyelőre az említhető meg, hogy a renoválás az eredetileg megállapított összegnél ötmilliárd forinttal többe került, miközben szűkebb műszaki tartalommal valósult meg.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán


 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 24. 20:27
Mit várnak az ATV munkatársaitól??? Libbcsikommcsi tv,a műsorvezetők recskazni járnak be... Somos András szédeleg,Krug Emília műsorvezető nem bírja ezt a tempót, össze esik,sokan képtelenek időre bemenni, kirúgják őket. Nem sikersztori az ATV!
manitowoc
2024. január 21. 21:39
Szerintem 2024. január 21. 05:13 "Na de a Lánchíd még kész sincs, mert a szerződések szerint akkor kész, ha visszaáll rajta az eredeti forgalmi rend." A fent idézett állításod HAMIS. Legalább most tudd meg, hogy NEM VOLTAK/NINCSENEK ilyen SZERZŐDÉSEK. Akik (mint pl. te)"szerződés"-re hivatkoznak, azok nem mutattak fel (nem is tudtak volna felmutatni) "szerződés"-t. Ami volt/van, az egy HATÁROZAT: "2/2020-10-15/FKT határozat a Széchenyi lánchíd felújítása tárgyában" címmel. Ott - "a kormányzati támogatás feltételé"-ről - a 2. pont szól, DE (kapaszkodj meg!) abban a pontban egy szó sincs a gépjárműforgalomról - a 3. pontban van csak szó a gépjárműforgalomról, ott viszont NEM SZEREPEL, hogy a kormányzati támogatás kifizetésének feltétele személygépjárműforgalom helyreállítása. Nesze forrás: https://budapest.hu/Documents/2020_10_15_FKT_hatarozatok_alairt.pdf
Chekke-Faint
2024. január 21. 09:48
Azért majd egy idő múlva elkezdik ordibálni, hogy Orbán lop. Semmi kétségem.
2024. január 21. 07:26 Szerkesztve
"john-lennon-a-libsik-kiralya jan20. 20:40 Nagy a csend a jobboldalon, úgy látszik senkit sem érdekel az utóbbi 13 év több ezernyi fideszhez köthető korrupciós esete." Amennyiben tudsz valami konkrétumot lopásról vagy törvénytelenségről, állampolgári jogod fel- vagy bejelentést tenni. Ha nem teszed meg, semmi alapod nincs a siránkozásra. (Ha pedig bizonyíték nélkül, hamisan vádolsz vkit, az az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények közé tartozik [https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200100.tv /Btk. XXVI. FEJEZET 268-276.§ pl. • https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-268-%C2%A7-hamis-vad/ vagy • https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-271-%C2%A7-hatosag-felrevezetese/ ])
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!