Így reagált Szijjártó Péter az ukránok halálos fenyegetésére (videó)

2024. január 23. 13:10

„Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani” – közölte a külügyminiszter.

2024. január 23. 13:10

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Brüsszeli sajtótájékoztatóján a magyar külügyminiszter megerősítette: a hír igaz.

Hétfőn értesültek róla, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból, Szijjártó Péter szerint jól láthatóan azzal a céllal, hogy a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen vagy annak megrendezését megakadályozza.

„Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk. Kárpátalján 150 ezres nemzeti közösség él, az ő érdekükben próbálunk majd valamilyen megállapodásra jutni az ukrán kollégákkal jövő hétfőn. Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében, hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót a lehető legnagyobb biztonságban lehessen megtartani” – fogalmazott Szijjártó Péter.

„A magyar hatóságok is folyamatos kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal,

mindent megtesznek azért, hogy a hétfői találkozó a valódi tartalom helyett ne másról szóljon”

– jelentette ki.

A videót itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. január 23. 21:54
. Kivétel nélkül.
alexandrosz-2
2024. január 23. 20:45
Megérdemled, hogy megdögölj kakadu, már csak azért is, mert lábhoz mész kulabához leszopni a zsidó bunkergoblinokat. Remélem kinyírnak a gecibe te szar csicska!
makapaka2
2024. január 23. 19:03
Inkább most ne legyen bátor, mert nagyon nagy veszteség lenne a családjának, és az országunknak is, ha megölnék!!!
Lami66
2024. január 23. 18:18
Nem egy beszari gyerek, na!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!