Ujhelyi szerint „káros” Magyarország számára, ha szuverén nemzetállam akar lenni

2024. január 27. 09:40

Az ellenzéki politikus úgy látja: a Fidesz „nemzetállami” víziója, bár valóban szépen és patrióta módon hangzik, valójában kivitelezhetetlen.

2024. január 27. 09:40

„Orbán erős nemzetállami víziója gyengíti a magyar nemzet érdekeit” – címmel jelent meg véleménycikk Ujhelyi Istvántól az Indexen, amelyben a szocialista politikus mélyebben is elemzi a kormányzópárt magyar nemzeti érdekeket előtérbe helyező politikájáról.

Ujhelyi szerint káros a szuverenitás

A magyar kormány szuverenitásra való törekvése kapcsán Ujhelyi például elmondta, szerinte azzal „a gond az, hogy a Fidesz »nemzetállami« víziója, bár valóban szépen és patrióta módon hangzik, valójában nemcsak hogy kivitelezhetetlen, 

de ráadásul a magyar nemzet szempontjából tulajdonképpen még káros is.” 

Az EP-képviselő szerint ugyanis vannak „ésszerű kompromisszumok” és „kötelezettségek”, amelyek „nem csak minket kötnek”. Mint fejtegette: szerinte „a Fidesz európai koncepciójának legnagyobb tévedése ugyanis valójában az, hogy túl sikeresnek látja saját kuruckodó politikáját”.

A politikus szerint

A NER kuruckodása csak azért és addig eredményes, amíg mások tartják magukat az elvekhez és törvényekhez.” 

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 07. 09:49
Ha Újhelyi úr szerint Magyarországnak káros a patrióta szuverenitás Magyarországnak, akkor hasonló módon vajon Újhelyi úrnak is káros a jelenlegi szuverenitása? Végül is az általa javasolt módon lehetne számára is ésszerű kompromisszummal korlátozott, mondjuk szobafogság formában. Ja, ez mégse lenne számára jó. Magyarországnak se lenne jó szuverenitáscsökkentés.
evpus
2024. január 27. 18:39
Ti vagytok a kártékonyak!
ekeke1
2024. január 27. 16:56
nzoltan818 "Ha Magyarország valóban egy szuverén állam lenne, akkor a lisi-bolsi-komcsi-stb. soknevű, de hasonszőrű hazaárulóknak és idegen ügynököknek elfogyna a levegő és vagy elmenekülnének, vagy könnyen a jól megérdemelt büntetést kapnák" Ne tessék álmodozni.Pl a hazai judeobolsevizmus odáig fejlődött 1945 és 2024 között eltelt röpke 79 alatt hogy zászlóvivői még a Szemlőhegyi lakcímüket sem változtatták meg... Eljutottak ezalatt a moszkovita apró klein antaltol a brüsszelita onokáig..
EX_Terminator
2024. január 27. 16:02
ti. férgek. egyszerűen. meg. fogtok. dögleni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!