Ungár Péter Túró Rudiban várja majd az ellenzék bocsánatkéréseit (VIDEÓ)

2024. január 11. 11:36

Az LMP társelnöke szerint egyáltalán lenne nem baj, ha verseny alakulna ki az ellenzéki oldalon a főpolgármester-jelölti posztért.

2024. január 11. 11:36
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltségről szóló vitáról, Vitézy Dávid esetleges elindításáról kérdezték az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerdai adásában Ungár Pétert. Az LMP társelnöke – reagálva az őt és pártját ért kritikákra – azt mondta: alapvetően azért merül fel sok kérdés most ezzel kapcsolatban, mert a 2022-es választás utáni elemzésük kimutatta, hogy az a mód, ahogy az ellenzék működik, azok a döntések, amiket hoznak, azok a szövetségek, amelyeket kötnek, valamint azok a témák, amelyeket elővesznek, országosan a Fidesz győzelmét vetítik előre.

Ha mindent a Fideszből vezetünk le a politikánkban, akkor csak a Fidesz tud sikeres lenni 

– mondta Ungár. „Az, hogy mi ettől próbálunk eltérni, az látszik a budapesti főpolgármester-jelöléssel kapcsolatos vitában és abban is, hogy egyesek szerint bűn az ellenzéki ortodoxiától való eltérés” – tette hozzá

„Amikor azt mondjuk, hogy Vitézy Dávid egy jó közlekedési szakember, akkor elkezdenek mindenféle csalárd állításokkal meg egyéb pszichológiai eszközökkel élni velünk szemben, de érdekes módon 

amikor Karácsony Gergely őt akarja kinevezni a legnagyobb költségvetésű budapesti vállalat élére, vagy amikor a Momentum állást ajánl neki, akkor úgy látszik, csökken a fideszesezés mértéke"

– hívta fel a figyelmet a politikus.

Kifejtette: ők az alapján döntenek a főpolgármester-jelölt személyéről, hogy ki az, aki ért Budapesthez és szereti a fővárost. Karácsony Gergely remek képességekkel rendelkezik, de sokan vannak, akik szerint jó ha verseny van erre a pozícióért.

„Más pártok, amik különböző településeken egymásra indulnak, nekünk nem engedik meg, hogy Budapesten mi ezt megtegyük” – mondta Ungár, aki szerint mindazok, akik bármilyen szinten kritikusak Karácsony Gergellyel szemben, lehetne egy alternatívát nyújtani.

Azoknak, aki kritizálnak minket azért, mert felmerül, hogy Karácsony Gergelynél lehet jobb főpolgármester, azoknak azt szeretném mondani, hogy a verseny majd eldönti ezeket a kérdéseket – mondta az LMP társelnöke.

Amikor pedig a Fidesz megnevezi a jelöltjét – aki nem Vitézy Dávid lesz –, akkor én Túró Rudi formájában várom a bocsánatkéréseket a 3-as számú postafiókba

– fogalmazott Ungár, jelezve ugyanakkor, hogy továbbra sincs döntés arról: Vitézy valóban az LMP főpolgármester-jelöltje lesz-e. 

Nyitókép: ATV/YouTube

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. február 11. 09:40
Milyen remek hogy ezeknek ott a ballibcsi oldalon csak ilyenek teremnek... Nagyapja: Ungár Lajos, közgazdász, ÁVH-s őrnagy, munkásőrparancsnok, a MAZSIHISZ vezetőségének tagja...... Persze ez nem számit, a donátok, bauerek, az elqrók, fegyőrök,............ meg a többi mellett....
paracelsus-2
2024. január 11. 17:38
Mit szeret jobban túró Peti? Ha túr, vagy ha túrják?
Perczel Éva
2024. január 11. 13:14
Ő az első nyertese annak, hogy csökkent a Túró Rudi ÁFA-ja.
Búvár Kund
2024. január 11. 12:51
Lehet, hogy Vitézy kiváló közlekedés szakértő, viszont én úgy gondolom, hogy egy közel kétmilliós főváros vezetése nem csupán a közlekedés szervezésből áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!