Van-e még értelme a térítésnek?

2024. január 31. 22:17

2024. január 31. 22:17
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Vajon van létjogosultsága a keresztény üzenetnek a posztmodern társadalomban, és párbeszédképes-e a kereszténység? – ezekre keresi a választ Nádor Koppány Zsombor első könyvében, amely a doktori dolgozata kibővített és a hétköznapi olvasó számára emészthetővé varázsolt változata.

A posztmodern embert a szeretet, a nyitottság és azalázat szólítja meg”

A kötet először a kultúra, majd az evangelizáció fogalmát járja körül. Izgalmas kérdés, hogy a kereszténység a világból való radikális kivonulásra szólít fel, és Krisztus szemben áll a kultúrával, vagy pedig a világba való bevonulásra szólít fel, és Krisztus a kultúra Krisztusa, esetleg a kereszténység megszenteli a világot, és Krisztus a kultúra felett áll. A szerző mérsékelt álláspontot foglal el, elvégre a világ Isten teremtménye, tehát eredendően jó, s így van ez a kultúrával is.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. február 01. 11:08
Kérlek azért Isten és Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat eljövetelekor az ő országában, hogy hirdesd az igét, állj elő vele alkalmas és alkalmatlan időben, ints, fedj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással. Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem saját kívánságaik szerint szereznek maguknak tanítókat, akik kedvük szerint beszélnek, és az igazságtól elfordítják fülüket, de a mesékhez odafordulnak. De te józan légy mindenben, viseld el a bajokat, végezd az evangélista munkáját, és szolgálatodat teljesen betöltsd.
Akitlosz
2024. január 31. 23:24
Már nagyon régóta nem térítenek a közpénzből jól megélő egyházak. Krisnások, szcientológusok, mormonok, Jehova tanúi, akik még próbálkoznak térítéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!