Balog Zoltán azt ígérte, hogy még elszámol azzal, amit művelt

2024. február 14. 12:32

Néztem Balog Zoltánt, és eszembe jutott egy nagyjából tíz éves emlék.

2024. február 14. 12:32
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Éppen hazaértem, amikor az ATV közéleti háttérműsorában bejátszották Balog Zoltán monológját. Tévés szemmel furcsállottam, hogy egy ember, aki gyakorlott közszereplőnek számít, nem tudta egy szuszra összefoglalni a mondanivalóját. Nem számoltam, de hat-nyolc vágás volt a televíziós nyilatkozatában, és ez egyszerre jelenti azt, hogy a Református Egyház vezetője finoman szólva zaklatott, másrészt képtelen koherens módon összefoglalni a mondanivalóját. Kiderült, hogy titkos szavazáson megerősítették vezető pozícióját a Magyarországi Református Egyház élén, továbbá azt mondta, hogy ő, mint a köztársasági elnök asszony tanácsadói testületének a tagja, támogatta a kegyelmi kérvényt. Hogy miért, arról persze nem beszélt.

A műsornak két vendége volt, az LMP tanácsadója, a másik oldalon a Fidesz által szervezett Alapjogokért Központ képviselője. Utóbbi természetesen előadta a mantrát: ,,A mi oldalunkon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs.” Nem is mondhatott mást, ezért fizetik.
Néztem Balog Zoltánt, és eszembe jutott egy nagyjából tíz éves emlék. Értékesíteni akartam a Bükkben, a százhúsz-száznegyven hektáros erdőmben kiépített Off-Road-pályát, ezért magammal vittem egy bankárt, akit érdekelt az üzlet. 

Autózás közben szóba került, hogy ő, mint egykori HÖK-ös (hallgatói önkormányzat), közelről ismert néhány kormányzati tényezőt. Harminc-negyven közötti fiatalemberről van szó, aki a kérdésemre, hogy mit gondol az általa közelről ismert Rétvári Bencéről és Balog Zoltánról, hosszú tépelődés, hallgatás után válaszolt. Azt mondta, hogy nagyon nehéz neki a magát hívő kereszténynek valló politikusokról véleményt mondani, de szerinte a Rétvári egy patkány, Balog Zoltán pedig egy érdekvezérelt ember. Én római katolikus vagyok. Hogy Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke tud lenni a maga politikai múltjával, azért szégyenkezzenek a reformátusok! (Nem, mintha büszke lennék Erdő Péterre, viszont igenis büszke vagyok Beer Miklósra, a Váci egyházmegye nyugalmazott püspökére!)

Visszatérve az ATV műsorára, az Alapjogokért Központ küldönce többször is kinyögte, hogy mostmár tényleg vége a kegyelmi ügynek. Két okból sincs vége. Egyrészt a Fidesz most szembesült azzal, hogy mindent nem lehet lenyomni nemcsak úgy általában a lakosság, de még a saját szavazói torkán sem, másrészt Balog Zoltán azt ígérte, hogy még elszámol azzal, amit művelt.

/Nincs képünk arról a fiúról, aki azért lett öngyilkos, mert szexuálisan zaklatta annak a gyermekotthonnak a vezetője, amelyben a kegyelmet kapott igazgatóhelyettes éveken át falazott a pedofil főnökének, aki nyolc évet kapott undorító bűneiért./”

Fotó: Képernyőfotó / YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2024. február 16. 22:53
Figyusz Henrik mintha neked is lett volna egy molesztálási ügyed ! Úgyhogy jobb ha hallgatsz !!
Agnieszka
2024. február 15. 22:42
"Művelt" ez úgy hangzik, mint mikor Schmitt heteken keresztül "tolvaj" volt. Minden vallásgyakorlót arra biztatok, h. vasárnap demonstratíve menjen el templomba. Nagyon túl lett hazudva ez a szomorú történet a Fidesz elleni gyűlöletkeltés és kár-okozás céljával.
zavulon
2024. február 15. 22:00
Henrik elszámolt vajon?
madárinfluencer
2024. február 15. 15:41
Ez az öntelt, szexuális ragadozó, aki szegedi tanári (!!!??) éveit arra használta, hogy minél több hallgatónőt használjon ki szexuálisan, ez még meg mer szólalni. Az ember bele fordul ki tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!