Deutsch Tamás elmagyarázta, hogy miért „álltunk félre” Brüsszel útjából

2024. február 01. 19:02

A politikus szerint a bürokraták elvakultan menetelnek a háborúba.

2024. február 01. 19:02

Az elmúlt időszak szégyenteljes megnyilatkozásai is csak azt bizonyítják, hogy Brüsszel továbbra is „teljes háborús lázban ég” – kommentálta az EU csúcson született döntéseket Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában. A brüsszeli bürokraták észérvekkel meggyőzhetetlennek bizonyultak, 

ezért az volt a józan magyar döntés, hogy félreállunk az útjukból 

– közölte a politikus.   

„Nekünk, magyaroknak igazunk lesz”

Deutsch Tamás szerint a brüsszeli vezetők és bürokraták elvakultan menetelnek a háborúba. Mindent elsodornak, mindent le akarnak tarolni, ami az útjukba kerül. Ugyanakkor a magyar kormánynak a nemzeti konzultációban is elsöprő többséggel megerősített álláspontja változatlan. 

Továbbra is a béke pártján állunk, fegyvert nem küldünk, a háborúban részt nem veszünk” 

– fogalmazott. Hiszünk ugyanakkor abban, ahogy az illegális migráció ügyében, a háború kapcsán is ki fog derülni: nekünk, magyaroknak igazunk lesz. „Tudjuk ugyanis, hogy az európai emberek hatalmas többsége is végre békét akar” – tette hozzá. Ahhoz viszont, hogy meg lehessen állítani a háborúpártiak „erőszakos menetelését”, Brüsszelben is változásra van szükség.     

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. február 04. 02:44
Ezt elbasztátok Tamás! Utat engedtetek az EU-s hülyeségnek! Ezt nem lehet megmagyarázni!
béka
2024. február 02. 18:27
Az eu-ban gyűjtött tapasztalatok alapján már dolgozni kellene valamiféle menekülő út kidolgozásán mivel az eus képviselők kB harmada nem Európa érdekében lebzsel Brüsszelben és ez nem fog megváltozni,. butasag azt hinni,hogy a leendő új usa elnök bármit is változtatna a dolgon,hiszen az usa great again jelszó a további erőszakos dominancia fenntartását vetíti előre.Elegem van a nemzeti konz.-ból de lehetséges,hogy most érdemes lenne egy állapot felmérést készíteni az uniós tagságunkrol
2024. február 02. 11:29 Szerkesztve
Nem eszik olyan forrón a kását, Orbán nem rövidlátó politikus. Nyáron EP-választás, egy év múlva új elnöke lesz a zusanak, és minimum 50%. hogy megint Trump lesz az. Ő pedig mit mondott: "Egyetlen nap alatt véget vetnék a háborúnak" t.ly/6Hwaj A fegyverekkel támogatók meg ott állnának bután nézve, hogy "dehát mi elköteleztük magunkat 4 évre" Szóval Orbán nem akasztotta meg élből a folyamatot, ezzel nem vágta el Magyarországot a jogos jussától, viszont elérte azt, hogy évente meg– és felülvizsgálják a mostani döntést. Szóval térjünk vissza a témára egy év múlva! :)
iimre
2024. február 02. 11:10
"Cirbi feb02. 00:14 Miért nem hozzák nyilvánosságra azt az eshetőséget, hogy mi lett volna, ha nem megy bele? A-B-C lehetőségből miért nem választotta a D-t?" https://mandiner.hu/belfold/2024/02/az-eu-val-kotott-megallapodasrol-beszel-orban-viktor-a-kossuth-radioban-elo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!