Egy nap alatt durrant be a kampány Budapesten: egymásnak estek az egykori baloldali szövetségesek

2024. február 17. 10:06

Bálint György megüzente, feljelenti Soproni Tamást. Nem sokkal később a momentumos polgármester már azt írta közösségi oldalán, korábbi szövetségese maffiamódszerrel támadja. Szombaton pedig erre is jött válasz a független képviselőtől. Egész egyszerűen áll a bál Terézvárosban.

2024. február 17. 10:06
Soproni Tamás, Karácsony Gergely, Terézváros
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Három ügy mindössze egy nap alatt, s totálisan felfordult a terézvárosi közélet.

1., Csütörtökön képviselő-testületi ülést tartottak Budapest VI. kerületében.

Az előterjesztések közé ezúttal is felkerült egy, a momentumos Soproni Tamás polgármestert lemondatni szándékozó, s egy vizsgálóbizottság felállítását célzó javaslat, azonban a terézvárosi baloldali képviselők nem szavazták meg, hogy a dokumentum napirendre kerüljön.

Mi áll benne? Az előterjesztés szerint a momentumos városvezető miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet. Az előterjesztést jegyző független képviselő, Soproni egykori szövetségese, Bálint György – ki nem mellesleg polgármesterjelöltként, a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület színeiben kívánja megmérettetni magát a június 9-i önkormányzati választásokon – azt állítja, már 142 millió forintnál tart az a kár, ami különböző szabálytalanságok miatt érte a VI. kerületi önkormányzatot.

Ezt is ajánljuk a témában

2, Soproni egykori szövetségese jelezte: feljelenti a polgármestert

Ugyancsak a csütörtöki képviselő-testületi ülésen hangzott el, Bálint György a hatóságokhoz fordul, hogy feljelentse Soproni Tamást.

A független képviselő azzal indokolta lépését, hogy a momentumos városvezető a Fideszre mutogat, ám nem meri kivizsgáltatni, ki a felelős Terézváros 142 milliós veszteségéért. Bálint állítása szerint Soproni személyeskedik, ködösít, magyarázkodik, s gyáván elmenekül az általa összehívott rendkívüli testületi ülések elől.

A kerület első embere azonban már korábban jelezte a feljelentgetések nyomán, hogy

az, aki kvázi feljelentette az önkormányzatot, aki spicliként rohangál hatóságokhoz, az azzal a beteges szándékkal tette mindezt, hogy büntessék meg az önkormányzatot, büntessék meg a terézvárosiakat.

Megtörtént. Boldog lehet, lelke rajta. De ezt a lelki torzulást, a gonoszságot még a rendelőintézetünkben sem tudjuk gyógyítani”.

Ezt is ajánljuk a témában

Szó sincs már baráti tűzről: egyre több a botrány Soproni Tamás körül

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint hibázott a VI. kerületi önkormányzat, 3 millió forintnyi pénzbüntetést kell befizetnie egy félrement energiahatékonysági pályázat miatt. A momentumos polgármester úgy véli, korábbi szövetségese, Bálint György egy „spicli”, mivel a hatóságokhoz jár feljelentgetni az önkormányzatot. A képviselő szerint viszont ilyen hibák nem fordulhatnának elő egy felelős városvezetéssel bíró önkormányzatnál.

3, Soproni Tamás állítja, maffiamódszerekkel támadják

Alig egy nappal a képviselő-testületi ülést követően a következőket posztolta ki közösségi oldalára a momentumos polgármester: „Sok mindent megéltem már a politikában. Jelentek meg rólam lejárató cikkek propagandaoldalakon, gyakoriak a mocskolódó kommentek, hazugságok garmadáját kapom a nyakamba, de volt szint, amit soha senki sem lépett át.

Egészen mostanáig, amikor Bálint György szórólapjaival, maffiamódszerekkel akartak megfélemlíteni engem és a családomat.”

Mint írta, sem a független képviselő, sem más nem fogja tudni őt megfélemlíteni, „de ez is egy jelzés minden terézvárosinak, hogy mire számíthatunk a kampányban azoktól, akik mindenre képesek a hatalom megszerzéséért. Én tovább fogok dolgozni a terézvárosiakért. A kerületért, ahová születtem, a kerületért, amit imádok”.

Soproni bejegyzésében ismét felemlegette azt a 14 milliós szerződést, mivel Bálint „megkárosította” az önkormányzatot, így a terézvárosiakat. Csakhogy erre a független képviselő korábban kijelentette:

soha nem akarta megkárosítani a kerületieket,

a kontraktusban szereplő összeget pedig a helyiekre, körzetének lakóira költi, nem pártkatonákra, mint azt a momentumos Soproni teszi, de a tiszteletdíját is a terézvárosiak megsegítésére fordítja.

Frissítés:

Szombaton reagált a független képviselő a fenti bejegyzésre. Bálint György azt írta, nem érti, hogy Soproni Tamás miért magából indul ki, „amikor ismételten áldozatnak állítja be magát, meg butaságokat, hazugságokat ír”.
Kettős mérce? – kérdezte, majd emlékeztette követőit, 2019 júliusában Soproni utasította a baloldali képviselő-jelölteket, vonuljanak ki tiltakozni az akkor regnáló fideszes Hassay Zsófia polgármester családi háza elé. „A címet is ő derítette ki, az nem volt publikus – mai napig nem derült ki, hogy miként, talán ahogy ő fogalmaz: maffiamódszerrel” – szúrt vissza. Posztjában megemlítette, a momentumos városvezetőt akkor nem érdekelte a családi fészek szentsége.
Most igen. „Vagy ha az illető egy másik párt tagja, akkor az már nem számít? Ezért a húzásáért bocsánatot kért már az akkori polgármestertől és családjától? Szerintem nem. Pedig lett volna miért” – fogalmazott a független képviselő, polgármesterjelölt.
Bálint György leszögezte, a családi fészek szerinte is szent, s ő maga sosem fenyegette meg Soproni Tamást, a családját sem. „És soha nem is tennék ilyet! Nekem valóban az egyik alapelvem, hogy politikai küzdelemnek a család soha nem lehet a tárgya – és hangsúlyosan mondom ezt, többgyermekes szülőként” – tette hozzá, megismételve: Soproni „maffiamódszerekről beszél, de ő maga adott arra utasítást, hogy ki kell menni Hassay Zsófia családi házához! Közpénzen fizetett pártkatonákkal, Facebook-huszárokkal – ügyesen – azt a látszatot kelti, hogy milyen ártatlan lélek, és ő egy áldozat, de valójában egy velejéig romlott, hazug, pitiáner, alkalmatlan politikus.”

3+1, Megszólalt a szórólapos akció miatt a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke

„Határozottan elítélem a magánszféra megsértését! Megengedhetetlennek tartom ezt a módszert. Semmilyen politikai érték- és véleménykülönbség nem lehet indok erre!” – írta Kovács Balázs Norbert hozzászólásában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. február 18. 08:16
A kormánypártok eközben elhűlve nézik, hogy mi folyik Terézvárosban. Mi magyar emberek pedig azt figyeljük elhűlve, mi folyik az állampártban jelenleg! Szemérmetlen hazudozás, mértéktelen gazdagodás, hamis nagyhangú propaganda, adóink magáncélokra való felhasználása, operetthadsereg létrehozása horribilis pénzen, egymás lejáratása, fenyegetése, jól látható hazaárulás, terrorista ország feltétel nélküli támogatása, a maffia módszereinek tobzódása. Kell ennél több? Ennek a negyede is elegendő indok lenne a megtisztulásra.
EX_Terminator
2024. február 18. 01:43
Ne aggódj Feri! Lesz még rosszabb, és neked élvezni kell mint ahogy szerinted meg kell hogy köszönjük amit művelsz.
lemez
2024. február 17. 14:47
Ugyan,a dk az lmp meg az mszp rengeteg helyen közós listát indit,mint civilek.Négy éve is igy vezették meg a választókat
Chardonnay99
2024. február 17. 14:28
Megint a színház, eljátsszák, hogy ők különböznek egymástól, majd mind egy listán lesz. Jön a fideszezés, a kényszerkoalíció duma, a szavazóik tapsolnak, és gyűlölködnek. Ezt a darabot már sokadszorra látjuk. UNCSI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!