Elvitték Neumann János viaszfiguráját

2024. február 07. 14:35

Közleményt adott ki a Madame Tussauds Budapest.

2024. február 07. 14:35

Neumann János halálának évfordulóján új helyre költözött a tudós figurája a Madame Tussauds Budapest produkcióban, mostantól a Hauszmann csarnokban várja a látogatókat. A digitális forradalom egyik elindítója 

amellett, hogy lángelme volt, nagy bulikat rendezett és rajongtak érte a fiatalok. 

A kis János hatéves korában már képes volt hatjegyű számokat fejben osztani, első látásra megjegyzett egy teljes oszlopot a telefonkönyvből, és olykor ógörögül beszélgetett az apjával.

Ezt is ajánljuk a témában

Neumann János viaszfigurája. Fotó: Madame Tussauds Budapest

„Neumann egy kiváló humorú, játékos elme volt. Szeretett zenéket hallgatni. Olykor egyetemi kollégái panaszkodtak is, hogy bömbölteti a gramofont. 

Szeretett partikat adni feleségével, Dán Klárával, a világ egyik első programozónőjével. 

Neumann szívesen viccelődött, mókázott, de a gondolkodás okozta a legnagyobb élvezetet számára” – mondta Képes Gábor a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezetője az áthelyezés kapcsán.  

Nyitókép: Neumann János. Fotó: Wikipedia

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2024. február 07. 23:01
Neumann Amerikában németnek vallotta magát. Ezért is hívják az angol nyelvterületen mind a mai napig "von Neumannnak". Amerikában a nemesi származású németeknek mindnek megadják a "von" előtagot (pl. Werner von Braun). A dolog pikantériája, hogy Neumann magyar nemes volt (az apja szerezte meg a nemességet, aki budapesti bank szakember volt)
lhotx
2024. február 07. 15:54
Nehéz lesz működő mesterséges-intelligencia másolatot készíteni róla. A külseje már megvan.
formaegy-2
2024. február 07. 15:07
Az amcsi nagykövetnek kellett. Ha nincs a hátsóján lyuk, majd csinálnak rá.))))))))))))
74bro
2024. február 07. 15:04
Szórakoztató munka lehet címeket kitalálni, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a cikk tartalmával. Itt például az "elvitték" szó egyáltalán nem passzol a szövegkörnyezetbe, viszont felvet bizonyos kérdéseket, és a dús fantáziájú, ámde ártatlan olvasó már kattint is, mert nem tanul tegnapból és tegnapelőttből... Egyébként ez nekem való munkakör lenne, például cím: Világhírű utazó száztizenegyedik születésnapját ünnepli! Tartalom: Hobbitfalvi Zsákos Bilbó... Kattintottatok volna? Végigolvastátok volna? Az újságírás más műfaj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!