Győrfi Pál megmutatta, hogyan nem szabad segíteni a mentősöknek, ha vezetünk (VIDEÓ)

2024. február 28. 11:17

A videóban a mentősök egy kivonulást modelleznek, velük együtt lehet utazni a szirénázó mentőautóban.

2024. február 28. 11:17

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) idén is útjára indította #közlekedjbiztonságosan kampányát, melyben többek között Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője és Őri-Kiss Zsolt mentőgépkocsi-vezető is közreműködik.

Győrfi Pál a videóban arra hívta fel a figyelmet, hogy „egy fékezés mindössze néhány másodperces, de ha sok van belőle, összesen

 akár 3-4 perces időveszteséget is okozhat az éppen sérülthöz siető mentősöknek.

 Ez pedig – bizonyos esetekben – nagyon sokat számít. Ezért nagyon fontos, hogy észrevegyük a megkülönböztető jelzést használó mentőautót és – időben jelezve szándékunkat, a többi közlekedő mozgását is figyelve– utat engedjünk neki” – hangzott el.

A videóban a mentősök egy kivonulást modelleznek, velük együtt ülünk a szirénázó mentőautóban, és látjuk a mentőnek helyesen utat engedő vagy éppen azt kisebb-nagyobb mértékben akadályozó járművek mozgását. Közben a mentőtisztek elemzik a látottakat és 

hasznos gyakorlati tanácsokkal látják el a közlekedőket arra vonatkozóan, mi a jó és mi a kevésbé jó megoldás ilyen helyzetben

– írta a vezess.hu.

„Aki helyet ad a mentősöknek, a betegnek is segít”

Az összeállításból kiderült, a mentősöknek mindig az a legnagyobb segítség, ha folyamatosan tudnak haladni. Ez a legfontosabb szempont, akár sérülthöz sietnek – egy mentőautó legfeljebb 30 kilométer per órával lépheti túl a megengedett sebességet –, akár kifejezetten lassan haladnak, hogy „a beteget ne érje pluszteher egy hirtelen irányváltással, fékezéssel” – ismertették.

Aki helyet ad a mentősöknek, a betegnek is segít, és így egy kicsit mentővé, bajtárssá válik” 

– összegezte végül a két mentős.

A videót alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­­n­y­­­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­n­a­k­­­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
antal-2
2024. február 28. 14:08
Mindenki maradjon otthon! Akkor nem zavarjátok a mentőket. Már vagy 4 éve ezt pofázza...
Dictator
2024. február 28. 12:12
Mikor lesz már új arc ehelyett a vén majom, hajbeültetéses Palika helyett?
123321
2024. február 28. 12:12
ne vicceljünk már, (emberek) Európaiak! Nehogymár egy mentős mondja meg a prolinak, hogy hogy vezessen!!! Hát hova süllyedünk???? Ez itt KÖZTÁRSASÁG!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!