Így dobta el a füstgránátot Fekete-Győr, ami miatt elítélték (Videó)

2024. február 13. 13:11

A Momentum bukott elnökét egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács.

2024. február 13. 13:11

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: hétfőn kiderült, megszületett az ítélet: felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Fekete-Győr Andrást, noha a Momentum politikusa szerint ő csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a tüntetésen. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyészség a 2018. decemberi demonstráción eldobott füstgránát, valamint az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen. 2023 májusában az elsőfokú ítéletben felmentették mindkettejüket a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, de az ügyészség fellebbezett, így most másodfokon született döntés az ügyben.

A két ellenzéki politikus ellen a 2018 december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, miután pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobáltak a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé, sőt, Szarvas Koppány Bendegúz dulakodott is a rendőrökkel. Az eljárás során a két politikus nem tagadta, hogy dobáltak a tüntetésen, de azt már vitatták, hogy füstgránátokat hajítottak volna a rendőrök felé, és hogy akadályozták volna a munkájukat.

Így dobta el Fekete-Győr András a füstgránátot

Hétfőn reggel újra bíróság elé kellett állnia a Momentum két képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak, valamint Fekete-Győr Andrásnak – írta meg az Index. A bíróságon Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, amivel megváltoztatták az elsőfokú bíróság határozatát, e szerint

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnös mind a két vádlott.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Fekete-Győr gránátdobását az alábbi videóban nézheti vissza:

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

***

 

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 14. 06:23
Sosem itélik el. Kimossák ezt a patkányt. Is.
CubaLibre
2024. február 13. 19:26
Novák Katalin ennél kevesebbért mondott le....
Nyégé
2024. február 13. 19:08
És képviselő maradhat????
Dunhill67
2024. február 13. 17:46
nem lehetne a börtönbüntetés helyett inkább őt magát felfüggeszteni?....úgy 30 centire a földtől,néhány percre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!