Itt a lista a hazai traffipaxokról!

2024. február 19. 10:43

Autósok, figyelem! Rövidesen újabb Trafiboxok kerülnek ki a közterekre.

2024. február 19. 10:43

„Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették Trafiboxokat, és további 94 helyszínen jelenleg előkészítés alatt áll az elhelyezésük” – árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a vezess.hu megkeresésére.

A Trafibox egy nagyjából 80 centi magas fémdoboz egy körülbelül egy méteres fémcső tetejére rögzítve, egyik oldalán kis ablak, ebből „kukucskál” kifelé a belsejébe hosszabb-rövidebb időre beszerelt sebességmérő eszköz – ismertették.

Ezért hatákonyabbak a mostani sebességmérőknél

Az összeállításbó kiderült, két ok miatt is hatékonyabbak lehetnek a Trafiboxok annál a 365 sávot/irányt figyelő fix sebességmérőnél, amelyek előtt tömegével lassítanak az autósok, utána pedig visszagyorsítanak.

Egyrészt az utak mellett álló Trafiboxokat látják az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják – mert a közeledő járműből nem látszik pontosan –, hogy abban a dobozban éppen van-e működő sebességmérő. 

A másik ok, ami miatt hatékonyabb lehet az utak fölé szerelt fix készülékeknél, hogy a Trafiboxok forgathatók, a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni. A helyi rendőrök döntésén múlik csupán, hogy mikor, melyik irányba haladó autók, motorok, kamionok sebességét mérik velük. 

Akár naponta többször is fordíthatnak rajtuk 180 fokot

 – írták.

Az önkormányzatok által felállított, majd a rendőrség által működtetett Trafiboxok listája ITT érhető el.

Nyitókép illusztráció. Fotó: police.hu

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2024. február 19. 16:21
Svájcban tele vannak a városok ilyenekkel. Ha tudni akarod, hogy melyikben van kamera, egy taxis mögött kell menni. Ahol lassít, ott van kamera.
coyote-0
2024. február 19. 15:24
Életnagyságú kartonból kivágott rendőralakokat is rakhatnának az út mellé.
Hekimeki
2024. február 19. 13:18
Helyes a qrva anyátokat az a helyes FASSZOPÓ k❗❗❗❗❗ Debrecen ben már mondhatni szinte 60% a az utaknak 30 as amit SEMMI SEM INDOKOL😡😡😡 Mi a baj az 50el a rohadt tetves qrva anyátokat azt❗❗❗Sokkal többet fogyasztanak az autók és sokkal nagyobb a légszennyezés is. NEM KELL MENNI MINT AZ ÁLLAT de azért az 50maradjon már meg .....A bicajosok úgy húznak el mellettem mint az állat 🐒🐒🐒
luxusbatar
2024. február 19. 12:45
Helyes! Minél több, annál jobb! Természetesen az indokolt helyekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!