Lenyűgöző, szemet és szívet gyönyörködtető fotó készült az űrből a Balatonról

2024. február 13. 08:27

Erre nincsenek szavak.

2024. február 13. 08:27
null

A Turista Magazin arról ír, hogy az űrből örökítette meg a Balatont a Sentinel–2 műhold, amely lehetővé teszi a különböző vízparaméterek, például a víz zavarosságát és színét, illetve a szerves és szervetlen anyagok jelenlétének nyomon követését a tavakban. Hangsúlyozzák: 

ritkán látjuk ilyen magasból a magyar tengert.

Hozzáteszik: az Európai Űrügynökség (ESA) Copernicus programja a Föld állapotának megfigyelésére fókuszál a Sentinel műholdcsalád tagjai által gyűjtött adatok segítségével, így könnyedén vizsgálható a légkör és a földfelszín állapota, például a növényborítottság vagy akár a bel-, illetve árvíz által elöntött területek nagysága. 

Nyitókép: MTI, Varga György

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.S.
2024. február 13. 16:09
A felvétel nagyon hasonlít a 2019.aug.31-es úrfelvételre,a vízügy eleresztette a Keszthelyi lápon egész évben betárolt így-úgy tisztítottnak nevezett szennyvizet. Az algásodás jól jelzi egyrészt ezt a "stiklit", másrészt azt, hogy pusztították el a Kis-Balaton vízinövényzetét. A Googl Earth-on megnézhetetd 1984-től napjainkig az évenkénti pusztítást. Hozzá nem értés, csalás pénzrablás. Történetét most írom dokumentálva. A Balatonról a jövőnek.
grammar-nazi
2024. február 13. 11:23
Hé, és a "mutatjuk" hol marad?!
Gullwing
2024. február 13. 10:56
A szutyk kurvának ált...🤣🤣🤣 Ez eddig is tudtuk de a hirdetése fel ér egy coming outtal....😂😂😂😂
Gullwing
2024. február 13. 10:54
Tök úgy néz ki mint egy térképrészlet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!