Magyar EP-képviselő: Elismerjük Izrael jogát az önvédelemhez és a terrorszervezetek felszámolásához

2024. február 27. 19:59

„Magyarország továbbra is a biztonság szigete a zsidó közösség számára” – jelentette ki Gál Kinga.

2024. február 27. 19:59

„Magyarország álláspontja világos és változatlan. Határozottan elítéljük a Hamász brutális terrortámadását és elismerjük Izrael jogát az önvédelemhez és a terrorszervezetek felszámolásához. Elítéljük ezért az Izrael ellen, a hágai Nemzetközi Bíróságon indított jogi támadást is” – írta a Facebook-oldalán Gál Kinga.

A magyar EP-képviselő kiemelte, hogy jelenleg az elsődleges az elrabolt túszok mielőbbi szabadon bocsátása. A Hamásznak fel kell hagynia azzal a gyakorlattal, hogy a konfliktusban civileket emberi pajzsként használjon.

„Támogatjuk a humanitárius segítségnyújtást a civil lakosság részére.

Biztosítani kell ugyanakkor, hogy ezek a segélyek semmilyen formában ne kerülhessenek terrorista szervezetek kezébe”

– jelentette ki Gál Kinga.

„Európai adófizetők pénzéből még indirekt módon se lehessen a Hamász terrorizmusát finanszírozni. Mindnyájunk érdeke az, hogy ne eszkalálódjon a konfliktus a Közel-Keleten, mert az a terrorfenyegetettség és az illegális migráció erősödését eredményezi. 

Aggasztók azok az antiszemita megnyilvánulások, felvonulások, terrorista szervezeteket támogató tüntetések, amelyeket az elmúlt hónapokban láttunk Nyugat-Európa nagyvárosaiban.

Magyarország ma ezeknek nem ad teret, és továbbra is a biztonság szigete a zsidó közösség számára”

– írta Gál Kinga.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bocskor László, MTI

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­g­ö­­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­ ­v­­á­­­r­n­­a­­k­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
asszaur
2024. március 03. 10:42
A Hamas harcosai October 7-i koncentrációstábor lázadás pillanatában tudták, hogy mind halottak. Tudniillik egy 10 szeres számbeli túlerôben levô, állig felfegyverzett hadereggel mentek szembe, ami mögött a pénzhatalom végtelen pénzzel áll. Ha valaki túl is éli véletlenül a harcokat, azt a Moszad megtalálja az egész világra kiterjedô hálózata segítségével. Én csodálattal tekintek ŕájuk! Kiváncsi lennék, hogy Mo-on lehetne-e találji 25 ezer férfit, aki hajlandó lenne meghalni nemzetéért.
asszaur
2024. március 03. 10:15
Gál Kingának és a Fidesz vezetésének tanulmányoznia kellene Palesztìna/Izrael történetét, aķkor nem beszélnének eķkora ostobaságokat!
alexandrosz-2
2024. február 29. 04:28
Szemita népek testvérháborúja kapcsán békèt követelni filoszemitizmus. De a zsidó kommunista újbeszél ellopja a szavak eredeti értelmét. Is. A zsidó apartheid terrorállam népirtàsàt támogatni aljas zsidóknak és a sameszaiknak kötelező. Ezek ellen kiállni morális kötelesség és anticionizmus. Ez a zsideszes ribanc egy szar zsidócsicska, a magyarok ellensége a zsidök szolgálatában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!