Micsoda időzítés! Épp most kéri a gyermekvédelmi törvény visszavonását a Soros-szervezet

2024. február 27. 14:37

Az Amnesty International jelentése kiemeli, hogy az LMBTQ-ellenes törvény életbe lépése óta egyre nehezebb az ilyen témájú információkhoz való hozzáférés, különösen a fiatalok számára.

2024. február 27. 14:37

Az Amnesty International (AI) sürgeti a magyar kormányt, hogy kezdeményezze az általa javasolt és 2021 júniusában elfogadott, általa LMBTQ-ellenesnek tartott törvényt – írja az Alaska Commons. A jogszabályt diszkriminatívnak és az emberi jogok megsértésének tekintik, mivel félelmet kelt a társadalomban és korlátozza az olyan alapvető jogokat, mint a véleménynyilvánítás szabadsága és az információhoz való hozzáférés.

A 2021 júniusában elfogadott, vitatott törvényt eredetileg a kiskorúak pedofíliával kapcsolatos bűncselekményektől való védelmét szolgáló intézkedésként mutatták be, de 

olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek diszkriminálják és megbélyegzik az LMBTQ-közösséget, 

írja a lap. Megtiltja az iskolákban a „homoszexualitást” vagy a nemváltoztatást „népszerűsítő” tevékenységeket, valamint az LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó tartalmak sugárzását a televízióban.

Az Amnesty International „A szabadságtól a cenzúráig: a magyar propagandatörvény következményei” című jelentése kiemeli, hogy a törvény életbe lépése óta egyre nehezebb az LMBTQ-témájú információkhoz való hozzáférés, különösen a fiatalok számára. A szankcióktól való félelem megakadályozta a polgárokat abban, hogy szexuális irányultsággal és nemi identitással kapcsolatos információkat keressenek és osszanak meg.

Az AI Magyarország LMBTQ-ügyekkel foglalkozó munkatársa, Mihály Eszter hangsúlyozta, a törvény negatív sztereotípiákhoz és diszkriminatív hozzáálláshoz vezetett az LMBTQ-személyekkel szemben, valamint 

félelmet keltett a médiumok, szervezetek és reklámcégek körében az LMBTQ-val kapcsolatos tartalmak terjesztése miatt.

A magyarországi könyvesboltokat, írókat, kiadókat és kreatív ügynökségeket is érinti a törvény, mivel panaszokkal és szankciókkal kell szembenézniük a különböző nemi identitások és szexuális orientációk népszerűsítése miatt. Számos könyvesboltnak át kellett minősítenie könyveit, hogy elkerülje a bírságokat, míg az írók a közösségi médiában fenyegetéseket kaptak munkájuk miatt. 

A magyarországi televíziózás is érintett, az LMBTQ-karakterek csak 21 óra után jelenhetnek meg a műsorokban. Az RTL csatorna tartalomért felelős vezetője, Kolosi Péter a törvényt diszkriminatívnak és a médián belüli cenzúra egyik formájaként bírálta, amely hatással van az iparágban dolgozó alkotók munkájára.

Orbán Viktor miniszterelnök megvédte a törvényt, mivel az megadja a szülőknek a jogot, hogy eldöntsék, hogyan neveljék gyermekeiket 

a szexualitásról, és tagadta az LMBTQ-személyekkel szembeni diszkriminációt. Az Amnesty International azonban továbbra is a törvény hatályon kívül helyezését és a magyarországi LMBTQ-közösségnek okozott károkat kezelő intézkedések meghozatalát követeli.

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­n­­­y­­o­k­­­ ­v­­á­­r­­n­a­k­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
csapláros
2024. február 29. 10:13
Tommaso 2024. február 28. 22:27 ..."Rezeg a lec, hogy a FIDESZ-PEDO botranyba - Novak Kaleta lin utan - a getzy Orban is belebukik"... Ne várd meg bazdmeg, mert akkor lenne csak keserű a buzik számára! Szálanként szednénk ki a belét minden buzinak, aki csak megközelít egy iskolát, és körbe tekerjük vele az iskola kerítését, bár te ennek - mint minden rendbontásnak - kurvára örülnél. Miért nem vallod be NYÍLTAN, hogy EZ a célod, a fasznak kerülgeted állandóan a forró kását???
csapláros
2024. február 29. 10:10
.."Megtiltja az iskolákban a „homoszexualitást” vagy a nemváltoztatást „népszerűsítő” tevékenységeket, valamint az LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó tartalmak sugárzását a televízióban."... Ez HAZUGSÁG. A törvény NEM TILTJA meg, csupán, ahogy a tanítást is, úgy a vonatkozó kérdésekkel való foglalkozást is JOGOSÍTVÁNYHOZ köti. Ahogy civilként Józsi bácsi sem mehet be egy iskolába, csak úgy földrajz órát tartani, úgy MÁS CIVILEKNEK sincs ott mit keresni az ifjúság felvilágosításának szándékával. A TV-ben meg a megfelelő korhatár kitétele kötelező csak, azon túl mindenki olyan buzifilmeket néz, amilyeneket akar, pl.: a HBO, Netflix, Filmbox csatornákon, a neten fellehető tartalmakról nem is beszélve!
Tommaso
2024. február 28. 22:27
Rezeg a lec, hogy a FIDESZ-PEDO botranyba - Novak Kaleta lin utan - a getzy Orban is belebukik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!