Az ellenzéknek ártania olykor sikerül, de profitálnia soha

2024. március 07. 05:54

2002-ben még működött a köteles akció – de mára az emberek immunisak és dörzsöltebbek lettek. Nem vesznek be akármit.

2024. március 07. 05:54
GYURCSÁNY Ferenc
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

„Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani.

De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható.

Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó meg a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés." (Gyurcsány Ferenc utólagos beismerése a 2002-es választás hajrájában egy kiforgatott beszéd nyomán elindított akcióról, ami hozzájárulhatott az MSZP választási sikeréhez.)

„Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember, ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet.” (Gyurcsány Ferenc szavai Orbán Viktorhoz a 2006-os választásokat megelőző televíziós vitán.)

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” (Részlet az őszödi beszédből.)

A fenti szavak immár közismertek. Az alábbi monológ elhangzása egyelőre nem bizonyított, de az események fényében valószínűsíthető. A főszereplő ugyanaz.

„Megcsináljuk a Pedofília akciót. Orbán belefutott egy ilyen… Na jó, nem Orbán, hanem a kormány… Na jó, nem a kormány, hanem a köztársasági elnök.

Szóval kiderült ez a kegyelem dolog, igyekszünk meglovagolni, most addig ütjük a Fideszt, amíg meleg. Illetve a Fidesz nem meleg, jó, nyilvánvaló, hogy Orbán nem pedofil. Nyilvánvaló, hogy amit mondunk, az nem igaz. De hisztizünk a Parlamentben, tüntetünk a Kossuth téren, imitt-amott. A médiumaink folyamatosan összemossák a jobboldalt a gyermekmolesztálással, ahogy korábban már az egyházra sikerült ezt ráhúznunk. Beindítjuk a plakátkampányt, és… – elsírja magát – És nem történik semmi…”

A kegyelmi ügy megmutatta, hogyan csap le az ellenzék bármire, amiben a botrány kirobbantásának lehetőségét gyanítja. Hogyan hájpolja fel, viszi el fals irányba, gyárt hozzá bizonyítékot, hamis tanúkat, közben magára terítve az erkölcsi feddhetetlenség palástját. Bizonyítva ezzel, hogy szilárd elvek, kimunkált programok, nagyívű tervek helyett kizárólag egy dolog motiválja: miként tudja rombolni a kormány tekintélyét, bázisát, hol árthat neki, hogy ebből profitáljon. (Jellemző, hogy ártania olykor sikerül, de profitálnia soha. Attól ugyanis, hogy valakit lejáratunk, mi még nem leszünk rokonszenvesebbek.)

A tények senkit sem érdekelnek. Mit tett valójában K. Endre, milyen szempontok alapján kapott amnesztiát (és nem rehabilitációt!), mi is a kegyelem valódi lényege.

A botrányban beáldoztunk egy nagyszerű és ősi jogot, az államfő szakralitásának utolsó morzsáját, amikor a szavára megnyílik a börtön… 

z ellenzék habozás nélkül beáldozta az évek alatt felépített női kvóta, női szolidaritás, a nők minden pozícióra való alkalmasságának eszméjét (ebből is látszik, hogy ez is csak egy politikai termék volt számukra). Megalkotják a saját, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő narrációjukat, és ezt viszik tovább. Miután évekig minden fórumon kiálltak a szexuális devianciák mellett, rákapcsolódtak a nyugati fősodorra, amely vehemens támadásokat intéz a hagyományos családmodell és a gyermekvédelem ellen aberrált szubkultúrák érdekeinek mentén, egyszer csak ők lesznek a legkonzervatívabbak, arra gondolván, hogy ezzel maguk mögé állíthatják a minden agymosási kísérletük ellenére még mindig normális többségi Magyarországot. 

A szexuális bűncselekmények elleni nagyszabású tüntetésen a felszólalók és szervezők között ott találjuk a homoszexuális celebeket. És bár nem mossuk össze a pedofíliát az azonos neműek kapcsolatával,

azért mégis ki-kiderül, hogy a kiskorúak kárára elkövetett nemi visszaélések döntő hányada homoszexuális indíttatású,

és a felnőtt melegek egy része maga is átesett efféle abúzuson gyermekként. 

Valamit nagyon jól csinálhatnak Orbánék, mert valós problémákat, valós vádakat nem tudnak megfogalmazni velük szemben. Belekapaszkodnak egy dologba, amiből legyártják a maguk verzióját, és aztán erre felépítenek egy kampányt, kizárólag politikai haszonszerzés céljából. 2002-ben ez még szinte működött is, mára az emberek immunisak és dörzsöltebbek lettek, akármit nem vesznek be.

Az is napvilágra kerül újra és újra, hogy még mindig Gyurcsány mozgatja a szálakat, de legalábbis senki sem mer vele nyíltan szakítani. Talán abban bíznak, hogy íme az ember, akinek már sikerült legyőznie Orbánt, hátha megint sikerül. 

De úgy tűnik, Fletónak sorsa olyan lesz, mint Koplárovics Béláé, a Zalaegerszeg futballistájáé.

2002-ben a ZTE az ő góljával győzte le a Manchester Unitedet. Utána se hallottunk róla.

Ott, abban a pillanatban kellett volna visszavonulnia, a csúcson – mert azt úgyis lehetetlen felülmúlni.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­á­­r­n­­­a­­k­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Krupp Skya
2024. március 07. 19:42
DK közlemény: Most értesültünk arról, hogy a délbudai DK-s pedofil óvóbácsit leszopta a átoperált kiscsoportos óvodás. Az árnyék kormányzati intézkedésnek megfelelően ezentúl jogosan használhatja címzetes átoperált nagy csoportos óvodás nevet. Valamit megkapja a lelógó által árnyékolt herékkel ékesített legmagasabb DK kitüntetést. Gratulálunk!
KBA98
2024. március 07. 17:36
Essen belé a franc!
kissb56
2024. március 07. 13:09
Szerencsére gyurcsány már nem tényező, mióta a detox és a pszichiátria közt ingázik. A pedo dollár-baloldali börtönválogatott rövidesen bővülni fog lászló és kiss elvtársakkal. Lassan az egész pedofil degenerált korcs frakció büntetett előéletű. 🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!