Clinton Magyarország NATO-csatlakozásáról: Kockázatos döntés volt, de jó beruházásnak bizonyult

2024. március 12. 18:05

Nem mindenki támogatta – fejtette ki felszólalásában Bill Clinton.

2024. március 12. 18:05

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

***

Csehország, Lengyelország és Magyarország felvétele a NATO-ba jó lépés volt – jelentette ki Bill Clinton volt amerikai elnök Csehország NATO-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából kedden, a prágai Hradzsinban megtartott biztonságpolitikai konferencián.Csehország Lengyelországgal és Magyarországgal együtt 1999. március 12-én lett a NATO tagja.

„Kockázatos döntés volt, nem mindenki támogatta

– fejtette ki felszólalásában Bill Clinton. Hozzátette: az idő megmutatta, hogy „ez egy jó beruházásnak bizonyult, amely megerősítette a NATO-t”. Aláhúzta: a demokratikus országok biztonsága nem adott egyszer s mindenkorra, azon dolgozni, azt védeni kell.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 13. 08:20
Tisztelt victory! Nem a Népszavából. Tisztelettel kérem, hogy nekem ne higgyen. Tegye fel inkább magának a kérdéseket: - Miért kellett lebombázni az újvidéki hidakat? Milosevic miért a Dráva-Száva közé koncentrálta a haderejét? - Miért mondhatta azt Meciar belügyminisztere italosan, hogy a tankjainkkal lerohanunk Pestig? - A sovén Funar által szervezett bukaresti bányászjárások minden alkalommal elérték a céljukat, vagy utoljára nem ? - Kapott-e volna Milosevic eszmei, hadvezetési, hírszerzési és katonai utánpótlás támogatást az akkori orosz hadseregtől a VSZ és a KGST szétverő Magyarország elleni akcióhoz? Egyelőre ennyit erről. Milosevicet személyes bosszúvágy, hármukat pedig a közös magyargyűlölet és rablásvágy hajtotta. Ez volt akkor. A világ és az emberek változnak, szerencsére. Isten óvja Európa népeit! Tisztelettel!
karakter-2
2024. március 12. 22:41 Szerkesztve
Perverz pedofil patkány (Lolita turista).
BBrutus
2024. március 12. 21:48
Neki is akartak rögtön ugrasztani a Szerbeknek. Még jó, hogy nem a moslék Gyurcsány volt akkor hatalmon, mert most sok katonai temető lenne tele itthon.
jooeee
2024. március 12. 21:10
Ez a Clinton is egy tróger hányadék alak. - A Corvinuson azt merte mondani annak idején, amikor itt volt, hogy "amikor megsegítettünk benneteket". - Ezek soha nem segítettek meg bennünket, ezektől nem kaptunk még semmit, innen csak vittek. - Bocsánat, a Colorado bogarat ezektől a faszoktól kaptuk, ma is küzdünk vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!