Gyurcsány Ferenc, Donáth Anna és Hajnal Miklós is rámutatott: a baloldal évek óta dolgozik Magyarország pénzügyi ellehetetlenítésén

2024. március 12. 10:37

Az uniós pénzek megvonása, eljárások indítása. Ez a közös cél. Legalábbis szerintük.

2024. március 12. 10:37
Gyurcsány Ferenc

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

***

„Gyurcsányék feladatuknak tekintik Magyarország pénzügyi ellehetetlenítését” – derül ki a Magyar Nemzet keddi cikkéből. Mint a lap rámutat: kizárólag azon múlik az EU-s pénzek elbírálása, hogy a baloldal – kiemelten Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával –, hogyan és mennyit lobbizik azért az EU-nál, hogy Magyarország ne kaphassa meg a támogatásokat.

Donáth Anna még 2021-ben, közösségi oldalán fejtette ki véleményét a témában. Mint akkor fogalmazott: „a tavaszi választások arról is szólnak, hogy Magyarország hozzájut-e végre azon uniós pénzekhez, amelyeket most a magyar kormány korruptsága miatt nem kapunk meg.”  Vagyis már a 2022-es választás előtt egyértelmű üzenetet kaptak a magyarok. Ha a Fidesz nyer, nem kapunk pénzt, ha viszont a baloldal, akkor „Kánaán lesz”, mert nem a jobboldal rendelkezik majd a pénzekkel. – Mint utóbb kiderült: nem lett igaza a baloldalnak ebben sem. Mint olvasóink emlékezhetnek: legutóbb január végén derült ki, hogy újabb adag uniós forrás érkezik hazánkba – a szerk.

A baloldal érdemeiről

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: megírtuk azt is, hogy a szintén momentumos Hajnal Miklós cikkünk írása előtt néhány nappal közölte: büszke arra, hogy „Magyarország ellen dolgoznak” Brüsszelben.

Bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak ilyen súlyos következménye még akkor nem volt, mert most egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek”

 – részletezte Hajnal. A politikus két párttársa, Donáth Anna és Cseh Katalin brüsszeli tevékenysége kapcsán hozzátette: „azt gondolom, hogy nekik abban komoly szerepük volt, hogy ez így alakult”. Erről itt olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány Ferenc sem kertelt

Mint a Magyar Nemzet felidézi: Gyurcsány Ferenc, az ellenzék legerősebb pártjának elnöke 2023 márciusában, a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában nyilatkozott hasonlóan meghökkentő nyíltsággal, lényegében a baloldal feladataként beszélve arról, hogy „segítsenek Brüsszelnek teljesíthetetlen feltételeket kitalálni” – fogalmaz a lap.

A bukott miniszterelnök az adásban (lenti videó) többek között arról értekezett, hogy szerint „valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe. Most nincs az a magyar ember, aki ezt a 27-et el tudná magának mondani. Most én se, fejből. De mi ezen nagyon sokan dolgozunk őszintén szólva.”

A műsorvezető ekkor visszakérdezett, hogy „min dolgoznak nagyon sokat?” Gyurcsányék. Válaszul a DK elnöke egyértelművé tette, hogy a 27 mérföldkőre utalt (amelyeket egyábként a magyar kormány teljesített – a szerk.), valamint kifejtette: „nem kell hazudni, hát mi voltunk ott. Ez a dolgunk.”

„Ez úgy megy – folytatta Gyurcsány –, hogy a mi elképesztően aktív európai parlamenti képviselőink, azok iszonytató mennyiségben tárgyalnak és elvégzik a dolgukat a parlamentben és a bizottság embereivel. Folyamatosan. Megpróbáljuk velük megértetni, hogy itt mi történik Magyarországon. Ebben sok munka van. Ezek nem maguktól történnek meg” – idézi a Magyar Nemzet a baloldal vezérét.

A békepárti álláspontunk miatt is kritikusak hazánkkal szemben

Mint a portál rámutat: Gyurcsány Ferenc néhány hónappal később, az ATV-ben is nyilatkozott arról, „milyen ürügyekkel lehet megvonni az uniós pénzeket Magyarországtól” – fogalmaz a Magyar Nemzet. Mint írják: „a műsorvezető kérdésére, hogy össze lehet-e kötni az Oroszországgal kapcsolatos magyar politikát az uniós források visszatartásával, a DK elnöke azt mondta: formálisan, jogilag egészen biztosan nem.”

Ez nincs összekötve Oroszországgal. De hát a politikát emberek csinálják. Hát el lehet képzelni, hogy azok a döntéshozók, az Európai Tanácsban, a többi állam- és kormányfő, az Európai Parlamentben több mint hétszáz képviselő, akik azt látják, hogy a közös európai fellépést folyamatosan akadályozza Orbán Viktor, ő a bad guy, a rosszfiú ebben a történetben”

– idézi a lap a DK-vezért, hozztette azt is: „Hát, nagyon nem keresik a kompromisszumot és a megoldást. Egyik-másik gondolhatja azt, nem biztos, hogy gondolja, hogy egye meg a magyar kormányfő, amit főzött magának, nem siet a segítségére.” 

A Magyar Nemzet teljes cikkét a témában itt olvashatja.

***

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. március 14. 12:50
AMIG NEM LESZ EGY TISZTESSÉGES, HAZASZERETÖ ELLENZÉKÜNK, ADDIG IGENIS LEGYEN MINDEN HATALOM A FIDESZ KEZÈBEN.
Palatin
2024. március 14. 12:47
NEM ILYEN ELLENZÉKET AKARUNK ! Egész Európában nincs ilyen aljas, szélsöbal, ellenzéknek titulált belsö ellenség, hazaáruló gyurcsányista klikk, mint Magyarországon. Tele vagyunk árulókkal. A moszkoviták leszármazottai a mai brüsszeliták. Más országokban az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, a gyurcsányisták viszont mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása nemcsak a kormány feldata, hanem az ellenzéké is. Gyurcsány a kormányt és vele a magyarokat az ellenségének tartja. Az ö galád áskálódása sok-sok millárdba kerül az országnak. A DK tevékenységét illetöen igencsak elgondolkodtató, hogy a gyurcsányista ellenzék állandó támadásai, rágalmai, hazugságai nemcsak óriási gazdasági károkat okoznak az országnak, hanem a DK hecchadjárata, lázítása, hazug áskálódásai JELENTÖSEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS.
jooeee
2024. március 13. 20:59
Ebben a sorrendben kéne felkötni mind hazaárulásért! Szebb világban gyorsan meg is volt.
paimi55
2024. március 13. 20:48
Minden liberálkomcsi pedofil buzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!