Hát, most tényleg szégyellem magam

2024. március 01. 11:50

Bármennyire is tisztelem Hegedűs László ügyvéd urat, egyre kevesebb a türelmem hozzá.

2024. március 01. 11:50
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Bármennyire is tisztelem Hegedűs László ügyvéd urat, egyre kevesebb a türelmem hozzá, mert állandóan felrámol képeket arról, hogy megint megnyert valami pingpong versenyt valamilyen öregek otthonában. Ma ebéd után láttam a Facebookon, hogy Hegedűs László, tovább is akartam menni, de mivel a képen nem volt pingpongasztal, megnéztem, hogy miről ír. Hát elolvastam, aztán elszégyelltem magam. 

Az írásban szó esik Francois Gachot francia íróról, aki negyedszázadot élt Budapesten. A második világháború előtt franciát tanított az Eötvös József Collegiumban, és mivel néhány év alatt megtanult magyarul, magyar írók, költők műveit fordította franciára. A remek, francia értelmiségi kapcsán szóba kerül kiváló magyar barátja, Boldizsár Iván, a Magyar Pen Club elnöke.

Ahogy Boldizsár Iván nevét olvastam, mindjárt el is szégyelltem magam. Abszolút kezdő voltam a Magyar Rádióban, talán egy év után szólt a főszerkesztő titkárnője, hogy Boldizsár Iván keresett, és azt kéri, hogy hívjam vissza. Elképzelni nem tudtam, hogy mit akar tőlem, aztán amikor visszahívtam, annyit mondott, hogy véletlenül hallotta egy-két riportomat a rádióban, olvasta egy-két novellámat a Népszava irodalmi mellékletében, az Új Tükörben is találkozott egy egészen jó irodalmi riportommal, és csak azt szeretné mondani, hogy ne herdáljam el a tehetségemet, és tudjak róla, hogy szemmel tart. 

Két okból is szégyellem magam. Egyrészt soha eszembe se jutott, hogy megköszönjem a biztatást, másrészt 1988-ban nem mentem el a temetésére.”

Nyitókép: Havas Henrik / Youtube/ATV 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­s­ ­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
2024. március 05. 17:44 Szerkesztve
Hegedűs László ügyvéd ur(sic!) nem volt rest alákérdezni egy alaposat Henriknek. Annyi volt Henrikben, hogy nem törölte az egész posztot ahogy, a g@cibe, amúgy klubrádiósan.
billysparks
2024. március 02. 19:28
Végül is, ma már Koncz Zsuzsa is ellenálló lett.
tésztagyári szakmunkás
2024. március 02. 16:56
" ne herdáljam el a tehetségemet" be volt rúgva az öreg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!