Így csináltak belőlünk nácit a németek

2024. március 20. 12:25

A tanulság az, hogy nincs tisztesség és nincs igazság semelyik oldalon.

2024. március 20. 12:25
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

A náci bűnözőt aztán néhány hónappal később, 1951 decemberében szabadlábra helyezték, amiben az amerikaiakon kívül azért a nyugatnémet kormányzat és a német közvélemény (»Már megváltoztak!«) nyomásgyakorlása is közrejátszott.

A zsidók százezreinek meggyilkolásában és temérdek háborús rablásban főbűnös Veesenmayer ezután világot látott, és ha a Wehrmacht nem is jutott el az emlékezetes ’40-es években Perzsiáig, ő végül igen: az amerikai Archer-Daniels-Midland Company többségi tulajdonában álló, német Toepfer élelmiszerkereskedelmi cég teheráni képviselőjeként, illetve a francia Pennel & Flipo (ma Orca) műanyaggyár általános németországi képviselőjeként dolgozott.

Közben Hitler egykori titkárnőjével, Gerda Christiannal tartott fenn szerelmi viszonyt, és már két évvel a szabadulása után kapcsolatban állt Werner Naumann korábbi propagandaügyi államtitkár nácikat tömörítő csoportjával. Ágyban, párnák közt halt meg hazájában, Németországban, 73 évesen. Azt nem tudni, hogy karácsonyonként kapott-e üdvözlőlapot a Wiesenthal Központtól.

A tanulság az, hogy nincs tisztesség és nincs igazság semelyik oldalon. Pofátlan érdekérvényesítés van, semmi más. Ezt feltétlenül érdemes megtanulnunk a XX. századból, kiváltképp, ha németekkel, angolszászokkal, franciákkal és oroszokkal állunk szemben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt gondolták a nácik a magyarokról

„Minden értünk vérző magyar a mi véráldozatunkat csökkenti” – írta Veesenmayer 1943 decemberében, pár hónappal a náci megszállás előtt, ami után ő lett Hitler teljhatalmú magyarországi megbízottja.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBALU
2024. március 22. 22:51
Nem értem hogy a moszad miért nem vadászta le ezt a Veesenmayert ?
Akitlosz
2024. március 20. 16:11
A prosti srácok is zsidók ezek szerint. :-(
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 20. 15:57
Nagyon vártam már egy zsidószopó cikket, hónapok óta nem volt ilyen a Mandineren!
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 20. 14:15
"nemecsekerno_007 2024. március 20. 13:40 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 20. 13:14 'Ők is érdekalapú politikát folytattak, mint Orbán Viktor.' Ti, ballibek miért nem?" Azt nem tudom, hogy a ballibek mit és miért csinálnak, azt kérdezd meg tőlük. Én, katolikusként, mindig is az értékalapú politizálás híve voltam és ez soha nem is volt számomra kérdés, ezt tanítja ugyanis a vallásom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!