Karácsony Gergely visszautasította Vitézy Dávid tiszta kampányra szólító felhívását

2024. március 22. 20:41

Tiszta kampányra szólította fel Vitézy Dávid a budapesti főpolgármester-jelölteket. Az LMP jelöltje szakítana azzal a gyakorlattal is, hogy a fővárosi cégek felügyelőbizottságai pártpolitikusok kifizetőhelyekként működjenek.

2024. március 22. 20:41

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Tiszta kampány Budapesten!” címmel küldött nyílt levelet Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, korábbi közlekedési államtitkár a budapesti jelölteknek. A politikus hét pontban jelölte meg azokat a vállalásokat, amelyek szerinte nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a fővárosi önkormányzati választási kampány egyenlő és tisztességes legyen. A felhívás része egyebek mellett egymás lejáratásának mellőzése, valamint az átlátható kampányfinanszírozás is.

A felhívás aláírását Karácsony Gergely főpolgármester már elutasította.

– mondta a Hír TV műsorában Vitézy Dávid. Az LMP főpolgármester-jelöltje azt is elmondta, azért vállalta a jelöltséget, mert szakítani akar azzal, hogy a budapesti politika gyakorlatilag a főpolgármester és a kormány szembenállásáról szóljon.

Vitézy bírálta Karácsony Gergelyt, amiért nem tartotta be egyebek mellett azt az ígéretét, hogy a fővárosi cégek igazgatósági tagjainak legalább egyharmada női tag legyen. Emellett megszüntetné azt a bevált gyakorlatot is, hogy 

a budapesti önkormányzati cégek felügyelőbizottságaira pártpolitikai kifizetőhelyként tekint a városvezetés.

Vitézy Dávid bírálta a jelenlegi városvezetést és a kormányt is. Szerinte valóban jelentős forrásokat vont el a kormány Budapesttől, ugyanakkor Karácsony Gergely főpolgármester korántsem állíthatja azt, hogy semmire sincs pénze a fővárosnak. Emlékeztetett: az elmúlt években mintegy 90 százalékkal, közel duplájára nőtt Budapest iparűzésiadó-bevétele

Ezt is ajánljuk a témában

Kiemelte emellett, hogy az elmúlt harminc évben a kormány és a főváros egymásra mutogatása vált bevett gyakorlattá, azonban ő a gazdaságfejlesztésben látja a megoldást arra, hogy ne az döntse el a budapestiek életét, hogy a kormány mennyi pénzt ad, vagy von el.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­á­r­­n­a­­k­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
llnnhegyi
2024. március 23. 11:33
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester beszart ijedtében. Ott van a fotó! Jól láthatóan! Nézzék az arckifejezését!-:))
Gullwing
2024. március 23. 05:36
Lofasz... A leggazdagabb önkormányzat csőd közel lavírozik de ezért is a kormány a felelős. Közel duplájára nőttek a bevételei bpestnek 5 év alatt és a megöröklőt többszáz milliárból sincs már egy fillér sem. Ballibcsi csak csal, lop, hazudik.
FeketeFehér
2024. március 22. 22:42
Hátha nem mindenki olvassa a kommentekhez kapott kommenteket. Vitézy Dávid 2010 és 2014 között a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatója, 2015-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, 2016 januárja óta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, 2022 májusától szakterületi államtitkárként a szervezet jogutódjának, a Nemzeti Közlekedési Központnak (NKK) a megbízott vezérigazgatója. Vitézy alapvetően a fideszbe beágyazott ember, meglehetős pozíciókat kapott a fidesztől. Majd pont most lehet róla elhinni, hogy ő aztán független, mint a rosseb. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!